Els blaugrana han acabat primers de la lliga regular (FCBasket)

El Barça Lassa es desfà de l'Iberostar Tenerife (93-58) per acabar campions de la fase regular

El Barça Lassa s'ha desfet de l'Iberostar Tenerife gràcies a un gran tercer quart en què els blaugrana han deixat enllestit el partit. Els de Xavi Pascual acaben campions de la fase regular i se les haurà al "play-off" amb el Montakit Fuenlabrada

El Barça s'ha desfet del darrer escull per arribar a la lluita del títol com a primer classificat després de guanyar -tot i acabar patint- l'Iberostar Tenerife. El primer quart dels blaugrana ha tingut un clar protagonista, Doellman, que ha anotat tretze punts i ha tingut en Satoransky una bona parella en el joc ofensiu. Rodrigo San Miguel, pel conjunt canari, ha estirat del carro.

Si bé el primer quart s'ha acabat amb un 23 a 16 al marcador, el segon temps, l'Iberostar Tenerife ha aconseguit empatar (25-25) fins que Oleson ha aparegut per, amb un triple, tornar a posar els de Xavi Pascual al davant. Però el Barça, espès, li ha durat molt poc temps l'avantatge i el conjunt canari ha tornat a igualar el marcador (28-28). Sekulic ha estat l'arma dels de Txus Vidorreta, que també s'han fet forts en el segon quart en defensa. El conjunt blaugrana no s'ha trobat còmode, però, tot i així, ha acabat tornant a imposar-se per arribar al descans guanyant de vuit (40-32).

Després del descans s'ha assolit el màxim avantatge, més 10 per als blaugrana, davant d'un Tenerife que no ha sortit gaire bé del vestidor. Tomic ha tingut gran part de culpa que el conjunt blaugrana deixés gairebé el partit resolt, evitant que els canaris anotessin (48-32). El croat ha anat agafant protagonisme per convertir-se en l'home del partit (52-32). L'Iberostar Tenerife ha tardat més de deu minuts del tercer quart per anotar la primera cistella. El tercer temps ha estat de domini aplastant per als blaugrana (67-44) que han deixat completament trencat el partit. Amb un parcial de 34 a 15 a la segona part, el partit ja no ha tingut més història i han anat ampliant l'avantatge fins arribar al 93 a 58 definitiu

Xavi Pascual ha estat triat com el millor tècnic de la Lliga Regular per l'Associació Espanyola d'Entrenadors de Bàsquet. És la quarta vegada que Pascual guanya aquesta distinció després dels aconseguits les temporades 2009-10, 2010-11 i 2011-12. En totes aquests quatre ocasions el Barça va acabar líder la primera part de la competició.