Formula1

La Generalitat és optimista per retenir la Fórmula 1 més enllà del 2026

Les negociacions de Catalunya amb l'F1 estan en marxa, mentre Madrid confirma un Gran Premi semiurbà d'aquí tres temporades

Redacció Esport3Actualitzat

El circuit de Montmeló podria perdre el Gran Premi d'Espanya de Fórmula 1 a partir del 2026. El projecte que presenta Madrid, amb un circuit urbà al voltant d'Ifema, complicaria la coexistència de dos grans premis a l'estat espanyol. El president del Consell Superior d'Esports (CSD), Víctor Francos, va encendre les especulacions aquest dilluns anunciant "la competència" que suposa el projecte madrileny per als interessos de Barcelona. La Generalitat, però, és optimista per poder retenir la Fórmula 1 a Catalunya.

"Comprenc la inquietud de Catalunya de perdre el Gran Premi a Montmeló, però per primer cop hi ha un projecte alternatiu de Madrid", ha advertit Francos en una conferència al Círculo Ecuestre de Barcelona

En aquest sentit, el president del CSD ha dit que ell es diu "Víctor Francos, i no Stefano Domenicali", en referència al director general de la Fórmula 1, i que es tracta "d'un negoci privat que ven els seus drets a qui ofereixi una millor oferta". "I no només és de caràcter econòmic, sinó de comunicació, infraestructura, etc.", ha matisat Francos.


D'aquesta manera, perilla la continuïtat de l'F1 al circuit de Barcelona-Catalunya, que la té garantida durant tres grans premis més: 2024, 2025 i 2026.

L'anunci de Madrid com a seu a partir del 2026 d'una cursa de Fórmula 1 seria imminent, amb una proposta semiurbana amb pas per Valdebebas i amb Ifema com a promotor privat. Seria un contracte per a 10 temporades.

Catalunya podria perdre el Gran Premi de Fórmula 1 el 2026 a favor de Madrid
El Gran Premi d'Espanya a Montmeló aquest mes de juny (Europa Press)

Negociacions en marxa

La Generalitat assegura que està negociant amb l'F1 per allargar la relació del Circuit de Barcelona-Catalunya. El govern es remet al contracte que el circuit té fins al 2026, aquest inclòs, i valora "molt positivament" l'estat de les converses. "Confiem a arribar a un acord, com s'ha fet els darrers anys", sostenen.

Així mateix, afirmen que el Circuit de Barcelona-Catalunya "no té res a dir sobre les negociacions d'F1 amb altres països o ciutats".

Per últim, reinvindiquen que el circuit treballa per organitzar un Gran Premi "extraordinari" el 2024, amb la implicació de la ciutat de Barcelona i amb noves experiències que no s'havien vist mai fins ara.

 

És possible que hi hagi dos grans premis?

El dubte inicial és si el projecte de Madrid faria caure del calendari la cursa de Montmeló. Segons declaracions del president de la FIA, Mohammed bin Sulayem, hi ha la possibilitat que l'estat espanyol aculli dos grans premis.

"És qüestió de reunir-se al voltant d'una taula i negociar què és el millor per a la Fórmula 1, també en la seva part comercial. Pot tenir Espanya dues curses? Jo crec que sí. Després s'ha d'estudiar la part comercial, però estic segur que la Fórmula 1 estudiarà la possibilitat. I després treballarem molt bé en això", va dir Ben Sulayem

Diaris com El Mundo asseguren que la coexistència entre els dos grans premis "no seria viable", citant fonts de l'F1. Una possibilitat que té un precedent en el cas de València (2008-2012), quan van conviure durant quatre anys dos grans premis en territori espanyol.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut