Motociclisme

Amb el quart títol mundial, als 21 anys, la carrera de Marc Márquez comença a prendre un caire de llegenda

Marc Márquez creix encara més com una figura de l'esport internacional. Al circuit japonès de Motegi ha conquerit el segon títol de campió del món de MotoGP i el quart de la seva trajectòria després d'haver triomfat en les categories petites. Aquesta temporada ha escombrat i ha trencat un munt de rècords que ostentaven pilots de la dimensió de Valentino Rossi, Giacomo Agostini o Michael Doohan.

Actualitzat

Marc Márquez creix encara més com una figura de l'esport internacional. Al circuit japonès de Motegi ha conquerit el segon títol de campió del món de MotoGP i el quart de la seva trajectòria després d'haver triomfat en les categories petites. Aquesta temporada ha escombrat i ha trencat un munt de rècords que ostentaven pilots de la dimensió de Valentino Rossi, Giacomo Agostini o Michael Doohan. Les deu victòries seguides des de la celebració del primer Gran Premi han estat demolidores. Victòries de tot tipus: amb lluita d'última volta, en sec, en moll o escapant-se tot sol. 

Sobre la moto és molt ràpid, agressiu, intel·ligent, i quan en baixa és el més rialler de la graella. És tot un personatge que s'ha guanyat la simpatia del circuit des del primer dia, tot i haver tingut picabaralles puntuals amb Dani Pedrosa i Jorge Lorenzo a causa d'alguns incidents de cursa.

L'any passat ja va sorprendre de bon començament amb aquell impacte amb Lorenzo a Jerez i la victòria contundent a Austin o l'avançament a Rossi a Laguna Seca. El final de campanya no va estar exempt de polèmica, el toc amb Pedrosa o la bandera negra d'Austràlia, però es va imposar a l'última prova.

No queden tan lluny les seves exhibicions a Moto2 el 2011. El 2012, va ser campió i va ser capaç de sortir últim a Xest i guanyar la cursa. Als 125 també va ser campió amb accions memorables com a Portugal. Va caure a la volta d'escalfament, però va vèncer tot i sortir també últim.

I tot va començar quan li van regalar una moto per Reis. Després, als 8 anys, ja va ser campió de Catalunya d'enduro. Es va passar a la velocitat fins a debutar amb 15 anys en el Mundial de motos. Ara n'és l'emperador indiscutit.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut