Una setmana llarga de calor

Encetem una setmana que es farà molt llarga, amb una calor per sobre del normal per a aquest tram de l'estiu. El màxim de l'onada pot arribar entre dimarts i dimecres.

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

Ja hem tingut tres dies de força calor i els mapes meteorològics continuen marcant un horitzó tòrrid per a les pròximes jornades. Avui, els avisos meteorològics del Servei Meteorològic de Catalunya estaran activats a una bona part del país. Preneu precaució davant aquesta gran calorada.

Domini aclaparador del sol

El cel continuarà marcat per la monotonia dels últims dies: el sol escalfarà de valent i gairebé sense oposició. L'aire càlid asfixiarà el creixement de les nuvolades. Tot i això, esperem alguns núvols d'evolució cap al Pirineu.

Ambient canicular

Les temperatures tornaran a ser molt semblants a les de diumenge, tant els valors de primera hora com les màximes de les hores centrals. Només hi haurà petites variants, que dependran de les condicions locals, com ara el vent. Els extrems se situaran a l'entorn dels 38 ºC a la plana de Lleida, i molts valors de l'interior rondaran 34. Per sota dels 30 ºC hi haurà valors a la costa i al vessant nord del Pirineu. Avui es notarà més la calor a les comarques de Barcelona i Girona, sobretot a tot el prelitoral.

I els pròxims dies...

L'episodi d'onada de calor pot assolir el zenit dimarts o dimecres. Dijous pot arribar una línia d'inestabilitat que portaria més núvols, tot i que les pluges es poden quedar retingudes al sistema Ibèric. La calor tornaria a repuntar de cara al pròxim cap de setmana.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut