Tret de sortida a tardes de tempestes, paraigua a la vora

La dinàmica de ruixats a punts de muntanya pot evolucionar aquesta setmana cap a una situació de pluges més generals. Avui, els xàfecs saltaran del Pirineu a d'altres punts del nord-est i el prelitoral.

Alberto AlcántaraActualitzat

Avui fem un pas endavant cap a la inestabilitat. Els ruixats sortiran fora del Pirineu i guanyaran en intensitat. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per intensitat de pluja superior als 20 mm en 30 minuts. Els ruixats d'ahir van descarregar al Pirineu, Prepirineu i punts de la Catalunya Central, amb registres de 47 l/m² a Tuixén, 48 l/m² a Virós i 34 l/m² a la Quar.

Tarda de ruixats

La dinàmica del dia serà semblant a la de les últimes jornades: el sol dominarà al matí a la major part del territori. Però a partir de mig matí, el creixement de nuvolades es farà evident, fins a derivar en els ruixats de tarda. Aquest cop, les tempestes no només afectaran el Pirineu i el Prepirineu: també reclamaran territori per les comarques interiors del nord-est i al llarg del prelitoral, on podran arribar acompanyades d'algunes calamarsades. No es poden descartar alguns ruixats a punts de la Catalunya Central.

Pocs canvis tèrmics

L'evolució de la temperatura es mantindrà, de moment, en segon pla. Les mínimes del matí han pujat lleugerament. Molt poques mínimes de les valls dels Pirineu han baixat per sota dels 10 ºC: és el cas del Pont de Suert, Das i Sant Pau de Segúries, entre d'altres. Les màximes seran comparativament més baixes que les de diumenge, allà on plogui. Però la calor encara es manifestarà als termòmetres, sobretot cap a la vall de l'Ebre i les terres de ponent.

I els pròxims dies...

Dimarts cauran ruixats i tempestes més abundants, sobretot al terç nord. Si la tendència no canvia, podem tenir pluges generals i generoses fins al pròxim cap de setmana.

 

VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut