La diada de Sant Jordi serà més que primaveral

L'anticicló i la calor ens portaran un Sant Jordi esplèndid, amb temperatures de maig

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

Si Sant Jordi hagués de lluitar contra el drac, avui tindria un problema amb l'armadura, perquè serà una diada calorosa, amb temperatures més pròpies del mes de maig que no pas d'abril. Els mapes són clars i favorables: tindrem un anticicló, temps força estable, tot i que no assolellat del tot.

Núvols alts

La dinàmica de núvols prims encetada diumenge continuarà avui. El cel es veurà mig enteranyinat o enterbolit. El matí començarà força assolellat, però amb el pas de les hores arribaran núvols molt prims, que avançaran des del sud i l'oest cap al nord-est. Per tant, hi haurà més hores de sol a les comarques de Barcelona i Girona.

A partir de la tarda i fins al vespre creixeran algunes nuvolades i descarregaran alguns xàfecs de curta durada i en punts aïllats del Pirineu i Prepirineu. En general no seran forts i poden deixar entre 1 i 5 litres per metre quadrat, amb alguna tempesta. El Pallars Sobirà, l'Alta Ribagorça, la Cerdanya i el Ripollès podrien ser les zones més afectades per aquests ruixats de tarda. A la resta, cel més o menys enterbolit pel pas de núvols alts i mitjos.

Calor

Entre el migdia i la tarda la temperatura es pot disparar a moltes zones per sobre dels 26 o 27 ºC i arribar un xic més amunt al prelitoral, al Bages, la Ribera d'Ebre i el Baix Ebre. A la costa el termòmetre oscil·laria entre els 22 i 25 ºC.

Per sort de les parades de roses i llibres els vents previstos seran més aviat febles tota la jornada, per sota dels 10 o 20 km/h. En conclusió, es prepara un Sant Jordi fantàstic i amb grans expectatives, sense cap entrebanc meteorològic, llevat dels xàfecs de la tarda en punts del Pirineu. Una previsió que va en la línia de l'estadística de l'últim segle.

I dimarts...

Continuarem amb el risc de ruixats al Pirineu, però el més destacat serà el nou ascens de la temperatura, que farà més probable que assolim aquesta barrera dels 30ºC.

ARXIVAT A:
Sant Jordi
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut