No farà net, però hi haurà menys ruixats

El temps no acabarà d'aclarir-se. Les restes d'inestabilitat afavoriran l'aparició de nous ruixats, però en general tindrem més estones de sol i menys pluja.

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

L'inici de la setmana estarà marcat per una pertorbació que es desdibuixa en superfície i per les restes d'aire fred en les capes altes atmosfèriques. El resultat serà un altre dia típicament primaveral, amb una mica de tot, amb més sol i menys tempestes que diumenge. El Servei Meteorològic de Catalunya manté un avís per intensitat de pluja.

Sol i ruixats. El dia ha començat amb ruixats a l'Alt Empordà i Garrotxa i força sol en general, però també amb boirines a Girona, interior de Barcelona i nord de Tarragona. A partir del migdia creixeran noves nuvolades amb capacitat de descarregar ruixats.

Els ruixats s'animaran a la tarda, a l'entorn del Pirineu i Prepirineu i a punts d'interior del quadrant nord-est. En conjunt, les precipitacions seran poc abundants i febles, però de manera local descarregaran algunes tempestes fortes, acompanyades de calamarsa. La cota de neu se situarà sobre els 2.000 metres. De cara a la nit, l'episodi anirà totalment de baixa.

Temperatures màximes amunt. Les temperatures de primera hora han estat més baixes, han caigut entre 2 i 4 graus respecte diumenge. Les màximes tendiran a recuperar-se després de la davallada de diumenge a molts indrets. Només baixaran cap a la costa Daurada. No passarem dels 23-24º C.

I els pròxims dies ...

Seran dies de moltes estones de sol i algunes nuvolades, amb poc risc de ruixats. La inestabilitat pot augmentar a mitjans de setmana, però ara per ara la diada de Sant Jordi es preveu tranquil·la a la major part del país.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut