Cel ras a Lleida, el 3 d'octubre

Lleida bat el rècord de dies consecutius d'octubre amb màximes de 30 ºC o més

A Sant Romà d'Abella, la ratxa és, fins i tot, més llarga

RedaccióActualitzat

Lleida ha batut un altre rècord de temperatura en aquest inici d'octubre excepcionalment càlid. Amb la màxima registrada aquest diumenge, ja són 5 dies consecutius amb temperatures diürnes per sobre dels 30 ºC en l'estació de l'AEMET de la capital del Segre. Això no havia passat mai des que tenim dades, l'any 1940. La temperatura mitjana de les màximes per al mes d'octubre a la capital del Segrià se situa cap als 22 ºC (24 a 25 ºC la primera setmana). Armando Álvarez comunica les dades de l'observatori que es troba a la zona nord-oest de Lleida.

 

Rècord rere rècord

Cal recordar que l'octubre va començar amb un altre rècord a Lleida: es va assolir la temperatura més alta d'un mes d'octubre en 84 anys de registres (34,1 ºC a l'estació de l'AEMET, 34,2 ºC a l'estació de Lleida-Femosa de la XEMA/Meteocat).

Des del dia 1, la temperatura en la mateixa estació només ha baixat dels 30 ºC el dimarts 3 d'octubre, quan va baixar fins als 28 ºC. La resta de dies, fins a aquest diumenge, hem superat la barrera del 30 ºC.

A Lleida, cinc dies a més de 30 ºC (Aemet)

A l'estació de Lleida-Femosa, la màxima també va baixar dels 30 ºC el dia 4 d'octubre (29,5 ºC).

Vuit dies seguits sobre els 30 ºC al Pallars Jussà (Meteocat)

Però hi ha un altre observatori que porta una ratxa encara més contundent. Es tracta de Sant Romà d'Abella (XEMA), al Pallars Jussà, on el recompte de dies amb màximes per sobre de 30 ºC és del 100% des de principi de mes, 8 de 8 aquest octubre insòlit. Diumenge passat, primer d'octubre, la màxima va arribar a 34,9 ºC, la més alta mesurada mai pel Meteocat.

Observatori oficial del Meteocat (Maite Freixas)

Calor fins quan?

Veurem fins a on arribarà aquest nou rècord, perquè per als pròxims dies es preveu calor, sempre més intensa lluny del mar, a l'interior, i més suau a les poblacions de la costa. No s'entreveu un canvi d'aires fins a la segona quinzena del mes.

 

 
ARXIVAT A:
Meteorologia
Anar al contingut