Les portes de l'Everest es tornen a obrir després d'un any tancat per la pandèmia

El Nepal obre l'accés a les expedicions a l'Everest i la Xina el manté tancat

Néstor GómezActualitzat

La primavera és la temporada alta per fer alpinisme a l'Himàlaia, sobretot per pujar al sostre del planeta, a l'Everest, de 8.849 metres. És el moment de l'any en el qual les temperatures són menys fredes, els vents forts del corrent en jet s'han allunyat de la serralada i la temporada dels monsons encara no ha arribat.

El Nepal reobre les portes a les ascensions a l'Everest però amb condicions estrictes després d'un any tancat a causa de la pandèmia del coronavirus. Els xerpes estan preparats i s'estima que més de 300 escaladors intentaran escalar la muntanya més alta del planeta durant la temporada alta, que comença a l'abril. Aquesta xifra serà clarament inferior al rècord de 381 escaladors que van intentar fer el cim durant el mateix període del 2019.

 

El segon accés a l'Everest, per la Xina, continuarà tancat aquesta temporada per als escaladors estrangers, com l'any passat. Aquesta situació possiblement incrementarà el nombre d'expedicions pel vessant nepalès.

Vuit de les catorze muntanyes més altes del món són al Nepal o comparteixen cim amb un altre país. Les expedicions a l'Everest són una font d'ingressos molt important per al país, que durant el darrer any ha patit una gran manca de recursos per l'absència de turistes. El coronavirus ha afectat 275.000 persones i 3.014 persones han mort.

Com a curiositat, la primera expedició que ha arribat a Katmandú és un equip de 16 persones procedents de Bahrain i la Gran Bretanya i un dels escaladors és el príncep d'aquest país àrab.

 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut