El març s'estrena amb cel variable i temperatures en clar ascens

El mes de març comença amb vents aponentats, que provocaran un augment molt clar de les temperatures màximes i mínimes. El dia és de cel canviant i algunes precipitacions, sobretot al Pirineu. L'ambient primaveral canviarà a mitjans de setmana.

Actualitzat

Catalunya es trobarà a la perifèria d'una gran borrasca atlàntica, dominada per vents de ponent i pel pas de diverses cues frontals. Hi haurà núvols en trànsit i poca precipitació.

Cel canviant

El dia ha començat molt ennuvolat pel pas del front que va treure el nas dissabte. Els efectes han estat més significatius al Pirineu occidental, on han caigut precipitacions d'entre 3 i 8 mm fins al migdia. La cota de neu puja dels 1.900 als 2.300 metres. A la resta del país, hem tingut un matí de plugims transitoris i obertura de clarianes.

El tram central de la jornada estarà dominat per la barreja de núvols i clarianes. Els núvols prims tornaran a entrar per l'oest al llarg de la tarda i el cel es veurà enteranyinat o mig ennuvolat en general al final del dia. Es mantindrà més tapat al vessant nord del Pirineu, amb precipitacions residuals molt minses.

Vent de ponent

El vent de l' oest i nord-oest bufarà amb cops moderats a punts del Camp de Tarragona. Al litoral central pot bufar també algun cop moderat del sud-oest.

Temperatures cap amunt

Per efecte dels núvols nocturns i els vents aponentats, les temperatures dominicals experimentaran un augment notable. Les mínimes han pujat entre 3 i 9 ºC. Les màximes també pujaran de manera similar. L'ambient de les hores centrals serà absolutament primaveral.

I els pròxims dies...

La dinàmica de temperatures altes s'accentuarà el primer dia de la setmana, però dimecres tornarà el fred.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut