Tarda amb vent i cel poc ennuvolat en general

El fred no dona treva. Aprofiteu l'ambient més suau del migdia, allà on llueixi el sol

Néstor GómezActualitzat

Serem al bell mig d'un passadís de vent del nord creat entre la borrasca d'Itàlia i l'anticicló de l'oest de Portugal. D'aquesta manera, el vent i el fred continuaran ben vius durant les properes hores i per al que queda de setmana.

 

Vent, sol i boires

Durant tot el dia s'espera que bufi el vent de cerç a les Terres de l'Ebre i al Camp de Tarragona, lleugerament aponentat al pla de Lleida, al Penedès i a la costa central. Mentrestant, vent del nord a les cotes altes de l'Alt Pirineu, i de tramuntana a l'Empordà. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per vent.

Un matí més, les boires o núvols baixos han tornat a envair tot el pla de Lleida, l'interior de les comarques de Tarragona, parts del Bages, Osona i la conca de l'Onyar. Fora d'aquest àmbit, el sol s'ha vist esmorteït per teranyines de núvols prims transitòries, tret de la Vall d'Aran, on ha estat més tapat.

A la tarda, s'espera que les boires s'hagin esvaït del tot i quedi boira baixa residual a l'entorn de les muntanyes del prelitoral de Tarragona. El cel es veurà assolellat en general, amb alguns núvols de vent i amb núvols més compactes al vessant nord del Pirineu, on nevarà una mica més a qualsevol cota. 

Temperatures contrastades

El vent del nord sobre el Pirineu provocarà l'efecte fogony, amb pujades locals de la temperatura en alguns fons de vall. En general, al Pirineu el matí serà més fred. A la meitat sud del país les temperatures han pujat lleugerament per efecte del vent, que no permet que el fred s'acumuli a les parts baixes del territori. També han pujat, molt clarament, a l'Empordà.

 

Al migdia, les temperatures baixaran a tot el Pirineu respecte als valors de dijous, mentre que pujaran una mica a la façana costanera.

I el cap de setmana...

La massa d'aire que ens acompanyarà durant el cap de setmana serà més suau, sense repetir el fred dels darrers dies. L'ambient no tan fred es notarà sobretot a cotes mitjanes de muntanya. Les temperatures es mantindran a ratlla, dins els valors normals per aquesta època de l'any. El temps serà força estable, potser amb una mica de neu intermitent al vessant nord del Pirineu.
 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut