Tarda amb alguns núvols i vent de baixa

Alberto AlcántaraActualitzat

El temps serà totalment anticiclònic aquest dissabte, malgrat que no assolellat del tot. El mestral i la tramuntana aniran parcialment de baixa, sobretot després de la matinada, però no desapareixeran. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per onatge a la Costa Brava.

Boira gebradora a Tremp (Jordi Uriach)

Núvols en augment

Serà un dia variable, amb moltes clarianes en general, però també amb alguns bancs de boira (gebradora en molts casos) o núvols baixos, a punts de la Catalunya Central, el Prepirineu o el prelitoral. Mentrestant, un sistema frontal entrarà per l'oest de França i això ho notarem de cara a la tarda.

A mesura que avanci el dia, arribaran núvols de tipus alt i mitjà i el cel quedarà entre enteranyinant i mig enterbolit de forma intermitent. Quedarà més tapat al vessant nord del Pirineu, potser amb alguna volva de neu.

Temperatura màxima en lleuger ascens

L'evolució de la temperatura pot queda molt distorsionada per dos factors: el vent i i la boira. En conjunt, la temperatura de primera hora no ha canviat gaire, amb lleugeres pujades o baixades. Podeu consultar les dades del temps actual en el visor de l'ICGC del portal del temps.

La màxima pujarà una mica a punts de la Catalunya Central i de ponent. Els valors més suaus els trobarem al voltant dels 14-15 ºC, fins i tot amb algun valor cap als 16 ºC, a punts del litoral i prelitoral.

I diumenge...

Seguirem tenint vent del nord-oest al terç sud i al cap de Creus. Els núvols alts i mitjans aniran en retirada, però es mantindrà més tapat al vessant nord del Pirineu. Augmentarà el risc de precipitació en aquest sector, amb una cota de neu al voltant de 1.500 metres.
 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut