Rupit (Jonathan Carvajal)
Rupit (Jonathan Carvajal)

Tarda amb vent de baixa, sol i alguns núvols prims

Alberto AlcántaraActualitzat

Aquest diumenge, el centre de baixes pressions del Mediterrani es desplaça cap a Sicília, i això afluixa el passadís de vent de nord sobre Catalunya. La ventada anirà remetent  però no desapareixerà del tot. El Servei Meteorològic manté activats avisos per vent, estat de la mar.

Farà net

Esperem una tarda de diumenge molt assolellada, si més no sense núvols compactes. El sol dominarà en general, tot i que passaran algunes bandes de núvols alts pel terç nord amb el pas de les hores. A última hora arribaran núvols una mica més compactes cap a la Vall d'Aran, i també cap al Port.

Mestral, vent de nord i tramuntana perdran força al llarg de la tarda, després d'haver superat els 100 km/h, amb escreix en el cas de Portbou.

Fred intens

L'aire fred ha tingut més facilitat per assentar-se a les zones enclotades de ponent, el sud o el nord-est, on les gelades s'han reforçat. A muntanya, la glopada freda s'ha afeblit i les temperatures no han baixat tant. A migdia, esperem valors una mica més alts en general, amb pujades de 3 o 4 ºC a punts del terç nord. A Ponent i a les Terres de l'Ebre gairebé no canviaran o baixaran una mica. Els extrems arribaran als 12 o 13 ºC.

I dilluns...

El vent moderat quedarà concentrat a l'entorn del cap de Creus. El cel es veurà poc ennuvolat o assolellat, però a primera hora hi haurà més presència de boires gebradores cap a ponent, i també hi haurà núvols baixos cap a la Vall d'Aran.  La temperatura diürna es recuperarà una mica més.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut