Dia assolellat amb menys vent i amb una nevada que minvarà

Temperatures d'abril i de precipitacions, ínfimes i puntuals

Alberto AlcántaraActualitzat

Encetem la setmana amb un temps molt semblant al de diumenge, però rebaixat. L'anticicló dominarà des de la península Escandinava, i el vent i la precipitació perdran pistonada. La temperatura estarà lleugerament per sota de la mitjana climàtica.

Sortida del sol a Blanes (Júlia Gispert)

Mestral i tramuntana

El vent de nord i nord-oest bufarà amb més força durant la matinada i fins al matí als dos extrems del país. Després, la ventada perdrà força cap a les Terres de l'Ebre i al Pirineu, però es mantindrà al nord de l'Empordà.

 

Temps assolellat amb una neu que anirà minvant

El matí serà de cel ras i ben blau en general, tret d'algun banc de núvols baixos cap al Port i a la Catalunya Central. A partir del migdia creixeran nuvolades d'evolució en punts de muntanya, sobretot cap al Prepirineu i quadrant nord-est. Es poden donar alguns xàfecs molt dispersos en al vessant nord del Pirineu i a l'entorn del Montseny, que deixarien quantitats minses.

De manera independent, es mantindrà més ennuvolat durant la matinada i el matí al vessant nord del Pirineu. La nevada anirà fent, amb una cota que voltarà els 1.000 metres. Amb el pas de les hores, la nuvolositat s'anirà esquerdant i la nevada es farà molt més residual.

Matí fresc

El matí serà fresc o fred en alguns punts, amb valors de primera hora semblants als de diumenge. Al migdia, la temperatura baixarà de manera moderada a la Costa Daurada, i una mica menys en alguns punts del prelitoral i del centre del país. Els valors més alts arribaran als 21 o 22 ºC per Ponent, punts de les Terres de l'Ebre o la Costa Daurada. En general, ens mourem entre 15 i 20 ºC.

I dimarts...

El temps seguirà sent anticiclònic, però els vents passaran a ser més humits, amb predomini de la component est. Això pot afavorir la presència de més núvols cap al litoral amb el pas de les hores. També esperem més nuvolades de tarda, potser amb alguna gotellada a l'entorn del Montseny. Les temperatures es mantindran a ratlla. De fet, durant uns quants dies es preveu un ambient una mica més fresc del que tocaria.

 
ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut