Arrenca la primera setmana de novembre entre assolellat i variable

Alberto Alcántara / Néstor GómezActualitzat

La nova setmana promet portar canvis, però, de moment, sembla que la inestabilitat més acusada aniria a parar cap al País Valencià, si bé hem d'esperar a veure com evolucionen els mapes de cara a la segona part de la setmana, quan s'entreveu una situació de llevant. De moment, a Catalunya esperem un dia amb sol i alguns núvols.

Núvols alts i boirines a Manlleu (Carme Molist)

Sol i núvols

Com a més significatiu del matí destacarem els bancs de boira o núvols baixos en algunes fondalades d'interior i també en punts del litoral, sobretot cap a la Costa Brava i al delta de l'Ebre, però també possibles en altres punts de la costa. En general, farà sol, a tot estirar matisat pel pas d'algun núvol prim. Serà a la tarda quan començaran a arribar núvols alts i mitjans una mica més compactes per l'oest, sobretot cap al vespre. Els núvols baixos costaners s'aniran esqueixant, però tornaran a guanyar terreny al final del dia. Més enllà d'algun banc de boira ploranera, no esperem precipitacions.

La temperatura diürna continuarà sent alta

Pel que fa a la temperatura, tampoc no canviarem la tendència dels últims dies, caracteritzada per una gran amplitud tèrmica, la inversió tèrmica matinal i l'ambient més càlid del que és normal per a l'època de l'any durant les hores centrals del dia, amb màximes disparades cap als 25-27 ºC en alguns casos.

I dimarts...

Arribada d'un front que deixarà algunes precipitacions, que podran ser localment moderades. La temperatura diürna baixarà clarament pel centre i l'oest de Catalunya.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut