Dijous, nova línia d'inestabilitat que ens durà més ruixats, ventades i més fresca

Temps de primavera i d'inestabilitat aquest dijous amb ruixats i alguna tronada al nord del país

Néstor GómezActualitzat

El paraigua plegable dins la bossa serà una molt bona opció per a totes les comarques de Girona, el Vallès i el Maresme. Ens travessarà pel Pirineu una petita llengua d'aire fred que reactivarà els ruixats i farà aparèixer tempestes a l'est del país. L'ambient hivernal tornarà a la Vall d'Aran, amb neu que tornarà a baixar fins als 1.100 metres. L'ambient refrescarà molt en tota aquesta zona.

De matinada i fins a primera hora del matí han caigut algunes febles precitacions entre el Baix Empordà i l'àrea de Barcelona, on s'han recollit un 6 l/m² a Vilassar de Mar i Medinyà i 5 l/m² a Premià de Mar i Arenys de Mar, aquests desapareixeran a primera hora del dia. Les precipitacions més importants arribaran a partir del migdia, que naixeran a osona i a la Garrotxa i es mouran cap a la Costa Brava i el Maresme. Aquestes pluges poden ser localment moderades, acompanyades de tempesta. En paral·lel, a l'Aran nevarà a partir del migdia per sobre dels 1.300 metres i s'intensificarà a la tarda, amb una cota de neu que baixarà cap als 900 metres.

En contrast amb aquest canvi de temps, el dia tornarà a ser assolellat i amb temperatures més suaus a ponent i a les Terres de l'Ebre.

El vent del nord serà protagonista a tot el Pirineu, amb ventades fortes i tramuntana a l'Empordà i mestral al matí a les Terres de l'Ebre que perdrà força a la tarda.

 

Divendres torna l'ambient càlid

Divendres tornarà a bufar vent del sud i les temperatures tornaran a estar per sobre dels 20 graus a la major part del País, amb molt de sol i alguna nuvolada a la tarda a les zones de muntanya, però sense precipitacions. De matinada pot caure algun ruixat a les Terres de l'Ebre, però al matí ja s'imposarà el Sol.

Cap de setmana d'espera

Dissabte seguirà la recuperació de temperatures i el temps assolellat, l'ambient serà la normal per a un dia d'abril: al sol s'hi estarà molt bé, però a l'ombra o quan marxi el sol es notarà la fresca.

Diumenge es començarà a veure venir el canvi que dilluns i dimarts pot portar pluja i baixada de les temperatures i posar en perill la diada de Sant Jordi. Serà un diumenge amb nuvolades i amb algun primer ruixat i amb temperatures a la baixa.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut