Canvi d'estació amb calor enfilada cap als 38 ºC

En pocs dies hem passat d'un ambient agradable a una calor sufocant

Néstor GómezActualitzat

Preparats per a la calor? Si sou dels que trobàveu a faltar la calor, doncs ja la tenim aquí i en plena forma. Ha costat molt, però ja ha arribat. Ahir Alcarràs, Lleida i Seròs van tocar els 35 ºC per primer cop en aquest 2018és la segona calaroda més tardana en dues dècades, però el que queda de setmana superarem de nou amb facilitat. Així, doncs, són i seran dies de ple estiu, un canvi d'estació carregat de calor.

Albada des de l'Estartit (Martí Elias)

Sol i alguna gotellada

Matí net de núvols. Cel ras que permetrà, si us lleveu d'hora, una sortida del sol ben encisadora. A mesura que avanci el matí i el terra vagi agafant temperatura, començaran a sorgir els primers núvols sobre les muntanyes més elevades del país. De fet, a la tarda pot caure algun ruixat molt puntual i feble al Pirineu i a la serralada Transversal.

Calor de debò

Las temperatures màximes collaran una mica més. No només tocarem els 35 ºC, sinó que pujaran cap als 38 ºC a Ponent i a l'interior de les Terres de l'Ebre. Una calor intensa i sufocant que dominarà tot l'interior del país. Caldrà trobar el millor remei per evitar ser al carrer durant les hores centrals del dia i primeres hores de la tarda.

I els dies següents...

Res no canvia, persisteix la situació de sol i de petits ruixats al Pirineu. La calor cedirà una mica.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut