25 anys del telescopi Hubble

Néstor GómezActualitzat

El telescopi Hubble, el primer telescopi espacial, compleix 25 anys i ha revolucionat la visió i el coneixement de l'Univers.

El 25 d'abril de 1990, els astronautes del transbordador espacial Discovery van desplegar el telescopi Hubble; un projecte innovador que va unir les forces de la NASA i l'Agència Espacial Europea en la missió d'aportar noves dades sobre l'espai, més enllà de l'atmosfera de la Terra. I no només ha assolit l'objectiu, sinó que ha permès fer grans descobriments i confirmar teories com l'edat de l'Univers o l'existència dels forats negres enviant una infinitat de fotografies de galàxies, nebuloses, constel·lacions i planetes. Actualment, el Hubble és a uns 600 km d'altitud orbital i fa una volta a la Terra cada 97 minuts.

Justament per celebrar el seu aniversari, la NASA ha creat el Hubble Mania 2015, un concurs entre els internautes, que han votat quina foto feta pel Hubble és la millor, la més impactant. Més de 200.000 vots han decidit que sigui aquesta.

Són tres pilars de pols a la nebulosa de l'Àguila, que es van fer famosos després que el Hubble n'enviés la primera imatge l'any 1995. El telescopi les va tornar a fotografiar fa poc, el 2014, amb la seva nova càmera, i en va proporcionar un detall molt més gran.

 

VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut