Ricard Torquemada

Ricard Torquemada, la nova veu de les transmissions del Barça a Catalunya Ràdio: arriba "LaTdT"

"La transmissió d'en Torquemada", "LaTdT", agafa el relleu de "LaTdP" d'en Puyal. El debut, el 12 d'agost, a la Supercopa entre el Barça i el Sevilla

Actualitzat

Ricard Torquemada [Barcelona, 1971]. 18 anys al costat de Joaquim Maria Puyal fent lectures i anàlisi acurades que ens fan més fàcil el futbol. I des d'ara, amb la responsabilitat de seguir acostant-nos, amb la paraula, la pilota i el joc del Barça en una transmissió que portarà el seu segell personal, "LaTdT". I que tindrà de company de viatge, entre molts d'altres, Bernat Soler [Barcelona, 1973], el cap d'Esports de TV3, que farà la narració dels partits. Per tant, anàlisi i narració aniran de bracet gràcies a un binomi que ja l'hem tastat els últims anys a les transmissions de la Champions a Televisió de Catalunya.

Què significa substituir el Quim?

Quan falten 15 dies per al debut, l'única preocupació del Ricard és la defensa del llegat. I fent un símil, com ja ens han dit els últims entrenadors que han ocupat la banqueta del Barça, té com a objectiu l'evolució del model, en aquest cas radiofònic, que ja està "instal·lat". Matisos sobre una idea assumida per tots.

"És el repte més atractiu que mai m'hauria pogut imaginar, i probablement el més important de la meva vida professional. Sempre havíem parlat, com una cosa icònica, com una fantasia, què passarà quan el Puyal ho deixi. Ara, ha passat."

El llegat

El Ricard deixa ben clar que "la idea és aprofitar tota la inèrcia i el mestratge del Quim durant tants anys". És per això que, amb matisos o criteris personals, "La transmissió d'en Torquemada" defensarà el llegat d'en Puyal: "Les arrels són les mateixes."

"Si Cruyff ens va ensenyar a mirar el futbol del Barça amb els seus ulls, el Quim ens ha ensenyat a mirar les transmissions de futbol per la ràdio amb la seva mirada. Sentim les transmissions com ens han educat."

L'anàlisi o la narració, què tindrà més pes?

La narració del partit serà del Bernat; l'anàlisi, del Ricard. El pes de la locució serà repartit: "Conduirem el vehicle com més convingui."

"Jo soc un torturador futbolístic i per això he buscat la mirada del Bernat, molt més transversal. Hem de fer una transmissió que arribi al màxim de gent, no només als interessats pel futbol."

El 12 d'agost, amb el Barça-Sevilla de la Supercopa d'Espanya, arrencarà "LaTdT". L'equip continuarà gairebé tot perquè aquesta ha estat una de les intencions i dels objectius prioritaris. Com diu el Ricard: "Estem en obres, la gent serà la mateixa; els noms dels departaments, no."

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut