Manuel Marchena en una imatge d'arxiu al Tribunal Suprem (EFE)
Manuel Marchena en una imatge d'arxiu al Tribunal Suprem (EFE)
ANÀLISI

Marchena admet el "problema polític"

Permetre o no que Junqueras, Sànchez i la resta entrin al Congrés impacta en la democràcia espanyola, a qui el procés està obligant a repensar-se

Enllaç a altres textos de l'autor Joan Rusiñol, cap de Política de Catalunya Ràdio

Joan Rusiñol

Sotscap d'Informatius de Catalunya Ràdio

@joanrusinol
Actualitzat

Més d'un milió de catalans van agafar diumenge la papereta amb el nom d'Oriol Junqueras, que va guanyar les eleccions. I més de 497.000 la que encapçalava Jordi Sànchez a Barcelona, Josep Rull a Tarragona i Jordi Turull a Lleida. Gairebé 930.000 electors han convertit Raül Romeva en el senador més votat a Barcelona. Tots cinc han tornat aquest dilluns a la rutina -si és que se'n pot dir rutina- del judici al Suprem, pendents de si podran prendre possessió de l'acta.

La justícia i la política estan en tensió, fins al punt que Manuel Marchena ha parlat, com a mínim en dues ocasions, de "problema polític". Conscient de la pressió afegida que suposa la nova condició dels acusats, avalats altre cop per les urnes, el president del tribunal busca la manera de deixar anar llast. Marchena necessita constantment marcar on acaba un territori i on en comença un altre.

Per a alguns aquest és un judici polític i per a d'altres no, però el que és evident per a tothom és que té conseqüències polítiques: permetre o no que Junqueras, Sànchez i la resta entrin al Congrés impacta en la democràcia espanyola, a qui el procés està obligant a repensar-se.

ARXIVAT A:
Judici procés
Anar al contingut