ANÀLISI

Laura Rosel: "Fa l'efecte que Sánchez i Torra es reuniran dijous no pas per convenciment, sinó per necessitat"

Segurament el que faran no es podrà definir encara com a "diàleg"

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto37

Laura Rosel

Directora i presentadora d'"El matí de Catalunya Ràdio"

@laura_rosel
Actualitzat

D'aquí menys de 48 hores, Pedro Sánchez tornarà al Palau de la Generalitat per veure's amb Quim Torra.

Són el mateix Pedro Sánchez que fa dos mesos, aleshores com a candidat del PSOE a la presidència del govern espanyol, es vantava de no contestar les trucades de Torra i enduria el discurs contra l'independentisme, i el mateix Torra que fa uns mesos afirmava que l'única via per a l'independentisme era la "confrontació amb l'Estat".

L'escenari avui és ben diferent. Fa l'efecte que tots dos es reuniran dijous no per convenciment, no perquè n'esperin sortir-ne amb cap avenç o cap acord sota el braç, sinó per necessitat. Sánchez va tornar a La Moncloa gràcies a l'abstenció d'Esquerra Republicana, que va imposar com a condició aquest cara a cara entre presidents. Torra té els dies comptats com a president i el seu partit afronta unes eleccions d'alt voltatge pel que fa a l'enfrontament en el bloc independentista.

Sigui com sigui, dijous, els dos màxims responsables polítics actuals de la crisi més greu que ha tingut l'estat espanyol en democràcia s'asseuran. Segurament el que faran no es podrà definir encara com a "diàleg". S'hauran de prendre les mides de nou. Hauran de demostrar empatia, talla i cintura. Però sí que és d'esperar, de tots dos, prou altura política per aprofitar l'oportunitat. Ni que sigui, per confirmar que els ponts -tot i que fràgils- encara hi són.

 

Anar al contingut