Laura Rosel: "El coronavirus avança. Però encara s'escampa a més velocitat la por del virus"
ANÀLISI

Laura Rosel: "El coronavirus avança, però encara s'escampa a més velocitat la por del virus"

La vacuna: un servei sanitari preparat i amb capacitat de resposta. El tractament: una bona gestió dels governs i molta informació

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto37

Laura Rosel

Directora i presentadora d'"El matí de Catalunya Ràdio"

@laura_rosel
Actualitzat

El coronavirus es continua propagant. Fins ara, sense que s'hagi trobat una vacuna ni un tractament contra el patogen.

Dos gegants de les telecomunicacions, LG i Ericsson, han cancel·lat la visita a Barcelona durant el Mobile World Congress per por de les infeccions d'un virus que -per ara- no s'ha confirmat que hagi arribat a la Península.

De fet, a Catalunya hi ha hagut quatre casos sospitosos. Tots quatre, descartats.

Els experts insisteixen que s'està fent tot el que s'ha de fer, començant per la Xina, on hi va haver l'origen. La quarantena que s'ha imposat a milions de persones no té precedents. Però que el virus s'escampi és inevitable. Els investigadors avisen que cada cop n'hi haurà més i més sovint, de brots, perquè els fluxos de població entre països són constants. Milions de persones en moviment a cada segon. Alhora, cada cop hi ha més coneixement i més mitjans per detectar qualsevol virus en menys temps.

El coronavirus avança. Però encara s'escampa a més velocitat la por del virus. Aquesta sí que té vacuna i fins i tot tractament contra el factor que la provoca, però són poc efectius. La vacuna: un servei sanitari preparat i amb capacitat de resposta. El tractament: una bona gestió dels governs i molta informació.

Anar al contingut