Laura Rosel: "La corba del coronavirus es pot aplanar tant com vulgui, però la de la responsabilitat ha de seguir apuntant ben alt"
ANÀLISI

"La corba del coronavirus es pot aplanar, però la de la responsabilitat ha de seguir apuntant ben alt"

El nous contagis i les morts per coronavirus baixen per quart dia consecutiu a Espanya

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto37

Laura Rosel

Directora i presentadora d'"El matí de Catalunya Ràdio"

@laura_rosel
Actualitzat

Els esforços de les últimes setmanes s'han concentrat en un objectiu: aplanar la corba. Ara que les xifres indiquen que això està passant, que la corba s'està aplanant, tothom mira a banda i banda i es pregunta: "i ara, què?".

S'han dedicat moltes consignes, molts recursos a focalitzar l'atenció en el pic de la pandèmia: la xifra màxima de contagis, casos greus i morts. Això, que sembla que s'ha assolit, dona pas a una fase plena d'incerteses. Els experts i el govern han de convenir aviat, i si pot ser de forma coordinada i sense missatges contradictoris, quines són les indicacions a partir d'ara. Quin és el proper pas.

S'han presentat propostes de desconfinament gradual, però ningú ha confirmat si tiren endavant. Tampoc ningú ha aclarit si caldrà identificar virològicament la població. O si es preveu un escenari d'activitat econòmica i social moderada d'aquí a l'estiu.

Calen directrius clares i -sobretot- directrius que garanteixin la seguretat de la població en aquesta nova fase de la pandèmia. L'endemà del pic, els contagis continuen. No s'esfumen per art de màgia. El govern haurà de catalogar aviat les mesures de protecció que caldrà prendre mentre es recupera l'activitat econòmica i social.

De moment, Catalunya porta quatre dies seguits amb les xifres de morts i de contagis a la baixa. Per tant, es desinflama la infecció, però no desapareix. Ni molt menys. Només ahir van morir 123 persones a tot Catalunya. Els hospitals, les residències de gent gran i fins i tot el cos de mossos d'esquadra necessiten com l'aire que respiren els test per detectar la Covid-19. Continuen faltant mascaretes, respiradors i mans per atendre tots els pacients. Per tant, ja es pot aplanar tant com vulgui la corba del coronavirus, que la de la prudència i la de la responsabilitat han de seguir apuntant ben alt.

Anar al contingut