El més llegit a Catalunya Ràdio el 2019: De la immunitat de Junqueras a Manel
#CRmésvist

El més llegit a Catalunya Ràdio el 2019: De la immunitat de Junqueras a Manel

Carme Forcadell, Niño-Becerra i Laura Rosel, altres noms propis de l'any

Actualitzat

Deu restaurants de 10!

Tradició i producte de proximitat. Deu parades indispensables que, des d'un petit restaurant a Tavertet, a Osona, fins a una taverna a l'Eixample de Barcelona, ofereix la proposta cuilinària de Philippe Regol per a "Un restaurant caníbal a Berlín". Bona cuina catalana, bon profit i bona ruta!

 

Les portes d'"Un restaurant caníbal a Berlín" s'obren cada cap de setmana. Aquest 2019, la Paula Molés, que dirigeix els fogons del programa, ha tingut convidats il·lustres a taula:

 

"Per la bona gent" de Manel, cançó a cançó

Gairebé tres anys i mig després del seu últim disc, Manel publica el 2019 el seu cinquè àlbum, "Per la bona gent", amb Maria del Mar Bonet com a gran homenatjada. Blai Marsé analitza el nou viatge sonor del grup. Aquesta és la història del disc més complex, variat i psicològic del quartet barceloní.

Oriol Junqueras: "Res del que vam fer era delicte, ens hem guanyat el dret a tornar-ho a intentar"

Un dels moments de l'any arriba a finals de desembre, quan el Tribunal de Justícia de la Unió Europea confirma que Oriol Junqueras té la immunitat parlamentària des del moment en què es fan públics els resultats de les eleccions europees. L'endemà, el president i líder d'ERC parla amb Mònica Terribas des de la presó de Lledoners. És la primera entrevista un cop se sap la decisió de la justícia europea.

 

Carme Forcadell: "Vaig plorar en veure violència al carrer, no amb la sentència del judici"

Mònica Terribas conversa amb l'expresidenta del Parlament de Catalunya a la presó de Mas d'Enric, al Catllar, coincidint amb el dia de la vaga general del 18 d'octubre. Les entrevistes amb els polítics independentistes que són a la presó han estat un dels continguts més buscats a Catradio.cat aquest 2019. També a "El matí", Terribas parla amb el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, abans que comenci el judici per l'1-O: "Calen nous lideratges, no es pot governar un país des de la presó o l'exili".

 

Laura Rosel: "Els efectes d'un Puigdemont detingut com una peça de caça major hauria de preocupar molt els gurus de les calculadores electorals"

Laura Rosel s'estrena aquesta temporada al "Catalunya nit" amb la seva visió perifèrica de l'actualitat. Cada nit, un nou focus d'atenció que podeu seguir a les xarxes socials amb l'etiqueta #AccentRosel. La seva anàlisi sobre l'euroordre contra Puigdemont ha estat una de les més comentades el 2019. Però no ha estat l'única. La reflexió sobre l'activista sueca Greta Thunberg i "les perles" que li dediquen els espanyols a Twitter també està entre les més destacades pels nostres seguidors:

 

El mapa de pactes a Catalunya

Les eleccions del 26M deixen JxCat com la formació que aconsegueix més alcaldies i ERC, la que suma més regidors i regidores. La redacció de Mitjans Digitals engega un projecte de mapa interactiu per posar color a totes les alcaldies, municipi per municipi. Un mapa que recull el signe polític que marquen els pactes potselectorals a cadascun dels 947 municipis catalans.

 

Triple "fake" de Vox: ni rècord de vots nuls, ni es pot recomptar el 28A, ni ho han reclamat

Una altra aposta digital d'èxit del 2019 l'hem trobada en el "Fets o fakes", la iniciativa del "Catalunya migdia" que busca la verificació de fets, el que es coneix també com a "fact-checking". L'equip del programa certifica, de manera rigorosa i objectiva, que les declaracions, dades o informacions que s'aboquen al discurs públic es basen en fets o dades reals. I en aquest sentit, el que més ha reclamant l'atenció dels usuaris és l'anunci de Vox que demanaria un recompte general de l'escrutini de les eleccions generals perquè havien detectat "desenes de milers de vots nuls".

 

La falta de metges deixa els pobles a l'estacada

La diagnosi està feta. Les zones rurals es queden sense metges. I les causes són clares: El desprestigi de la medicina de família, una allau de jubilacions en els pròxims deu anys i la falta d'incentius. Un reportatge de Carla Pedret, del departament de Mitjans Digitals, per al "Solidaris" certifica, amb una gran profusió de dades, que cobrir una vacant en una zona rural s'ha convertit en una odissea.

 

 

"Momo Challenge": Què hi ha de cert darrere el viral que demana als nens que s'autolesionin?

Un personatge fictici, "Momo", es cola en plataformes digitals infantils. S'insereix en vídeos i incita els nens i nenes a lesionar-se físicament, com a part d'un repte. Què hi ha al darrere d'aquesta imatge dissenyada, originalment, per un esculptor japonès? El "Popap" busca respostes amb diferents especialistes:

 

ARXIVAT A:
Catalunya Ràdio més vist 2019324 més vist 2019
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut