El més escoltat a Catalunya Ràdio el 2019: De la sentència del procés a Luis Enrique
#CRmésvist

El més escoltat a Catalunya Ràdio el 2019: De la sentència del procés a Luis Enrique

Abraham Orriols, "Crims" i Neus Rossell, altres noms propis de l'any

Actualitzat

1. A peu de barricada: "Són una manera de defensar-te"

La sentència del judici del procés mobilitza el carrer. Els manifestants planten cara als cossos de seguretat. Algunes zones cèntriques de Barcelona es converteixen, de nit, en un camp de batalla. La idea d'associar violència a independentisme és un dels arguments més utilitzats per les formacions polítiques contràries al procés. Qui s'amaga darrere d'aquesta gent, majoritàriament jove, que resisteix durant unes quantes nits? Roger Escapa parla amb ells. Aquesta n'és la radiografia que escoltem a "El suplement"

2. Els joves mobilitzats diuen sí a la via pacífica, però no a ser l'ase dels cops

"S'havia de fer alguna cosa i hi ha tota una generació que està disposada a fer aquest pas."

L'aeroport del Prat, la delegació del govern espanyol, la Monumental, les places del Cinc d'Oros i Artós, una vaga general i les concentracions a Via Laietana. Punts de mobilització d'una setmana molt intensa a Barcelona. El "Catalunya migdia" convoca gent jove, estudiants i periodistes que han cobert els fets. I pregunten: fins a quin punt la contundència de l'actuació policial origina la resposta al carrer? Una tertúlia que genera moltes respostes positives a les xarxes socials

3. Sala-i-Martín: "Benvinguda la gent de desordre"

"A la llarga, una Catalunya que determini la seva pròpia despesa i impostos, anirà molt millor. Per tant, benvinguda la gent de desordre."

En el seu informe setmanal a "El matí de Catalunya Ràdio", l'economista valora l'efecte que tindran les vagues en l'economia catalana, i també, les mobilitzacions promogudes per Tsunami Democràtic. El 14 d'octubre, el moviment col·lapsa l'aeroport del Prat i Sala-i-Martín diu: "Benvinguda la gent de desordre."

4. Iñaki Gabilondo: "Catalunya no pot acceptar el seu actual 'statu quo' a Espanya"

La mobilització també arriba, alguns diuen que amb tardança en relació amb el pronunciament de la sentència, en un manifest firmat per gairebé 250 personalitats d'àmbits diversos que demana una "sortida política" al conflicte a Catalunya. El text diu obertament:

"No podem quedar-nos de braços plegats amb indiferència davant el que està succeint a Catalunya."

El lingüista Noam Chomsky, l'exalcaldessa de Madrid Manuela Carmena, els filòsofs Slavoj Zizek, Daniel Innerarity i Gianni Vattimo o el periodista Iñaki Gabilondo hi donen suport. Gabilondo parla clar al Catalunya nit:

5. Andreu Van den Eynde: "Les xarxes socials han pressionat i condicionat el judici"

Un cop coneguda la sentència, els advocats de la defensa presents a la sala del Suprem expliquen la seva experiènca. Alguns, fins i tot, escriuen llibres. El judici es transmet en directe, per televisió i per ràdio, i es comenta a bastament a les xarxes socials.

6. Pérez Royo: "El Suprem té perduda la batalla per la immunitat de Junqueras, Puigdemont i Comín"

Van den Eynde és l'advocat d'Oriol Junqueras al judici. Després de la sentència, de Junqueras, a qui li cau la pena més elevada de tots els encausats, se'n parla i molt. La immunitat parlamentària és al centre del debat. Les tertúlies en van plenes. Un tema recurrent que el catedràtic de Dret Constitucional Javier Pérez Royo té molt clar com acabarà. La sentència contra el líder d'ERC pot ser declarada nul·la. Així ho diu en una mateixa taula amb José Manuel García-Margallo, Ernest Benach i Carles Campuzano, a "El matí":

7. Abraham Orriols, el jove reporter de TV3, revela per fi la seva edat

L'arriben a etiquetar com a "nou ídol del periodisme català". És Abraham Orriols, un jove periodista berguedà, a qui la cobertura dels aldarulls postsentència posen al primer pla de l'actualitat. La gent el veu massa jove i la seva edat es converteix en una qüestió d'estat. Els de l'"APM?" el conviden: "No vull ser el culpable de l'explotació infantil, m'estic deixant ja una mica de bigoti."

8. La mestra del vídeo viral d'humor el retira després d'haver rebut amenaces

La Neus és una mestra que penja a les xarxes socials un seguit de vídeos, en què fa humor i ironia de la sentència i les seves conseqüències. Però això fa que rebi amenaces i insults que l'obliguen a prendre una decisió: despenjar un dels seus vídeos. Quins són els límits de la crítica? La Neus diu que ha passat por i ho explica a l'"Estat de Gràcia"

"Tot el que està passant és gravíssim, fa ganes de plorar i la meva manera d'aportar alegria i riure és aquesta."

9. La dolça Neus [capítol 1]: Hi ha gat amagat?

La xarxa també ha quedat revolucionada aquest 2019 per "Crims", de Carles Porta, un programa líder els diumenges, a les nou, segons dades de l'últim EGM. Un èxit que l'any 2020 es veurà ampliat amb el salt a TV3 i amb l'estrena d'un altre podcast del periodista, que tan bona acceptació té. Onze dels trenta àudios més escoltats de l'any són capítols del programa. Un d'ells, el de La dolça Neus

10. Luis Enrique: "El Barça de Guardiola va ser una obra d'art"

Per la butaca de Ricard Torquemada han passat, el 2019, Ronald Koeman, Pep Guardiola i Luis Enrique. "Parlem de futbol amb..." són entrevistes de prestigi amb protagonistes de renom que, durant la temporada, s'han emès a la prèvia dels partits del Barça a "LaTdT". Luis Enrique ha estat protagonista aquest any per diferents motius, personals, amb la mort de la seva filla, i esportius, per l'enrenou a la banqueta de la selecció espanyola

ARXIVAT A:
324 més vist 2019Catalunya Ràdio més vist 2019
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut