Laura Rosel: "Histèrica. Patètica. Estúpida. Són les perles que els espanyols més dediquen a Greta Thunberg, a Twitter"

Thunberg sembla rebre-ho sense despentinar-se i fa bé. No és ella, qui s'ha de preocupar. Som tota la resta
Actualitzat

Histèrica. Patètica. Estúpida.

Són les perles que els espanyols més dediquen a Greta Thunberg, a Twitter.

El diari El País publica avui el resultat d'un informe que analitza les més de 440 mil piulades que s'han fet a l'estat espanyol des del 20 de novembre fins ahir sobre l'activista sueca. El panorama que dibuixa aquesta anàlisi és per sucar-hi pa... el 66% de perfils que parlen sobre Greta Thunberg són homes... Per tant, primera conclusió: als homes espanyols els interessa Greta Thunberg, perquè la relació entre homes i dones a Twitter Espanya és força més equilibrada: 54 a 46%.

Però és que, a més, els homes són molt més mal educats i ofensius en els missatges que li dediquen: bromes de mal gust i insults. Les dones també la desqualifiquen: s'hi refereixen com una "mocosa", "boja" i "patètica". Ells, en canvi, parlen d'"histèrica", "estúpida" i "puta".

Una agressivitat que no és nova. Es confirma una pauta de comportament a la vida real que a les xarxes socials s'amplifica: la relació entre gènere i insults. Ser dona és un factor de risc, també a Twitter. En el cas de Greta Thunberg, agreujat per una popularitat inusual, i pel comportament descontrolat de Donald Trump, que s'ha dedicat des del principi a atacar-la i desqualificar-la.

Però tot això Greta Thunberg sembla rebre-ho sense despentinar-se. Fa bé. No és ella, qui s'ha de preocupar. Som tota la resta els que ens ho hem de fer mirar. Sobretot aquells a qui irrita que una noia es dediqui a lluitar contra el canvi climàtic i arrossegui milers de joves amb ella.