No, no s'estan fent atracaments a domicili amb l'excusa d'entregar notificacions judicials
Just abans de les eleccions torna a córrer un missatge d'alerta d'atracaments a domicili
Fets o fakes

No, no s'estan fent atracaments a domicili amb l'excusa d'entregar notificacions judicials

Just abans de les eleccions torna a córrer un missatge d'alerta però els Mossos no tenen constància de denúncies per aquest motiu

Enllaç a altres textos de l'autor Carlos Baraibar, subeditor del "Catalunya migdia" i responsable de "Fets o fakes"

Carlos Baraibar

Subdirector de "La tarda de Catalunya Ràdio" i responsable de "Fets o fakes"

@carlosbaraibar
Actualitzat

En els darrers dies torna a circular per WhatsApp aquesta imatge on s'adverteix que s'han detectat atracaments a domicili amb l'excusa d'entregar notificacions judicials.

Segons aquest missatge, els lladres fan servir l'amenaça que si no els obres la porta tindràs problemes amb la justícia. I també assegura que si tenen el teu DNI és perquè l'han aconseguit a través del padró electoral.

Des de "Fets o fakes" hem pogut verificar que no és la primera vegada que circula per xarxes. Com a mínim, des del 2015 quan els Mossos ja van advertir que no tenia cap credibilitat.

Aquest mateix mes de gener, els Mossos mantenen el mateix discurs: no hi ha cap denúncia en aquesta línia. De tota manera, la policia catalana reitera que cal ser prudents perquè mai es pot descartar que algú pugui intentar fer servir aquest mètode per entrar-nos a casa.

Qui pot portar notificacions judicials?

Les notificacions judicials no només les porten agents uniformats, com assegura aquest missatge. Segons expliquen els Mossos a "Fets o fakes", les notificacions judicials les pot portar un funcionari judicial, un policia de paisà o fins i tot un treballador de Correus.

Consulta tots els "Fets o fakes"

Si veus o reps algun missatge o declaració que et grinyola, ens pots escriure un whatsapp per adreçar-nos dubtes o propostes que puguem verificar al 677 070 940.

Anar al contingut