Mascaretes al carrer (Foto: Reuters)
Mascaretes al carrer (Foto: Reuters)

Sanitat regularà l'ús obligatori de mascaretes en llocs públics en els pròxims dies

Salvador Illa destaca la "unanimitat" entre els presidents autonòmics per "reforçar l'ús obligatori de màscares", però sense avançar-ne detalls

Actualitzat

El Ministeri de Sanitat regularà en els pròxims dies l'ús obligatori de les mascaretes en tot l'espai públic.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha confirmat que en els "pròxims dies" sortirà publicada una ordre en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) per regular l'ús obligatori de les mascaretes.

 

Aquesta nova ordre, que es publicarà per "reforçar l'obligatorietat" de l'ús de màscares, s'està valorant amb les comunitats autònomes i amb els experts que estan treballant en aquest sentit, segons ha indicat Illa.

El ministre de Sanitat ha destacat que "hi ha hagut unanimitat" entre els presidents autonòmics que "cal reforçar l'ús obligatori de mascaretes".

 

Ús de mascaretes
Ús de mascaretes (EFE/Jorge Zapata)

 

 

No obstant això, Illa ha subratllat que no volia "anticipar els detalls concrets" d'aquesta nova ordre i que aquest dilluns tindran una reunió interterritorial amb les comunitats autònomes:

"Sí que hi haurà un reforçament en l'obligatorietat de les mascaretes, però fins que no tinguem l'ordre tancada, no puc anticipar-ne més detalls."

 

La ministra portaveu del govern, María Jesús Montero, ja ho havia explicat durant la roda de premsa posterior a la reunió del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, amb els presidents autonòmics:

"Sanitat estava estudiant això i ho regularà en els pròxims dies."

 

Sant Julià de Ramis
Sant Julià de Ramis

 

La Generalitat ho ha demanat al govern central

En la reunió de presidents autonòmics amb el govern espanyol, la Generalitat ha demanat l'obligatorietat de l'ús de les mascaretes en espais públics. La decisió es va prendre aquest dijous en una reunió del Procicat.

El mateix dijous, la consellera de Salut, Alba Vergés, va apuntar que les mascaretes afegeixen "un punt de protecció extra" perquè la distància de seguretat "a vegades és complicada de mantenir".

 

 

Sobre aquesta obligatorietat ja s'hi havia referit Fernando Simón. Va explicar que era molt difícil que el seu ús fos obligatori perquè s'havien de tenir en compte les necessitats de col·lectius molt diferents.

 

 

ARXIVAT A:
Estat d'alarmaCoronavirus
Anar al contingut