Husni Abdel Wahed, representant de l'Autoritat Nacional Palestina a Espanya, durant l'entrevista a "Els matins"
Husni Abdel Wahed, representant de l'Autoritat Nacional Palestina a Espanya, durant l'entrevista a "Els matins"

L'Autoritat Palestina acusa els Estats Units de donar a Israel un "mandat d'extermini"

El representant de l'ANP a Espanya lamenta les "violacions del dret internacional i dels drets humans" per part de l'estat d'Israel

RedaccióActualitzat

El representant de l'Autoritat Nacional Palestina a Espanya, Husni Abdel Wahed, ha acusat els Estats Units i les grans potències de "donar a Israel un mandat d'extermini al poble palestí".

"Ni tan sols han fet una crida a l'alto el foc", ha criticat. "Responsabilitzem no només Israel, sinó també els Estats Units i els seus aliats" per "protegir Israel en les seves violacions del dret internacional i els drets humans", ha dit. Pel que fa a Espanya, ha considerat que la seva actitud havia estat "més equilibrada".

En una entrevista a "Els matins" de TV3, Wahed ha criticat l'actuació de l'estat d'Israel després de l'atac de Hamas del 7 d'octubre, i s'ha preguntat: "Quina autodefensa és aquesta que ha provocat més de 5.000 víctimes?".

A més, ha subratllat que "qui hi pateix és la totalitat del poble palestí i qui està sent exterminat són palestins" i ha recordat que no només hi ha víctimes a Gaza, sinó també a Cisjordània, el territori governat per l'Autoritat Nacional Palestina.

També ha recordat que el conflicte entre Palestina i Israel ja fa 75 anys que dura, si bé "els mitjans anglosaxons ho obliden" i se centren només, segons ha mantingut, en els atacs de Hamas del 7 d'octubre.

Pel que fa a la cimera del Caire d'aquest dissabte, ha manifestat que "lamentablement el resultat no és l'esperat", ja que la demanda dels palestins és l'alto el foc.

Pots veure l'entrevista sencera aquí:

ARXIVAT A:
Israel envaeix GazaIsraelHamasPalestinaCisjordàniaGaza
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut