Madrid

Zapatero expressa el seu "respecte" per l'editorial conjunt en defensa de l'Estatut

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha assegurat que sent molt de respecte per l'editorial conjunt que publiquen dotze diaris catalans en defensa de l'Estatut de Catalunya. En declaracions als periodistes als passadissos del Congrés, Zapatero ha explicat que ha llegit "amb molt d'interès" el text, però quan li han preguntat si compartia les qüestions que s'hi plantegen, s'ha limitat a dir: "Molt de respecte."

Actualitzat
Abans, altres membres del govern espanyol han valorat l'editorial. El ministre de Treball, Celestino Corbacho, no considera que l'editorial pressioni el Tribunal Constitucional i ha reiterat que l'Estatut és plenament constitucional. Corbacho ha afegit que el que expressen els diaris catalans "és un sentiment de les ciutadanes i els ciutadans".

Per la seva banda, el portaveu del PSOE al Congrés, José Antonio Alonso, ha assegurat que "respecta" l'opinió dels mitjans de comunicació que estan "al terreny de la societat civil". A més, reitera que des del PSOE creuen que l'Estatut és constitucional i que és el PP qui ha de donar explicacions perquè ells van portar l'Estatut al Tribunal Constitucional.
Anar al contingut