Donald Trump en un míting del Partit Llibertari
Donald Trump ha demanat el suport del Partit Llibertari, en un míting (Reuters/Brian Snyder)

Xiulets i aplaudiments per a Trump quan buscava el suport del Partit Llibertari

El candidat republicà ha participat en un míting, mentre el seu judici arriba a la fase final amb la deliberació del jurat

RedaccióActualitzat

Donald Trump ha fet un míting en el marc de la convenció nacional del Partit Llibertari, un moviment que advoca per reduir al màxim l'acció de l'estat sobre els individus, però no va trobar un públic entregat. Alguns seguidors l'han rebut amb aplaudiments, però molts han esbroncat el candidat republicà a la presidència dels Estats Units. 

Els seus vots poden marcar la diferència en estats clau, tot i que no representen un percentatge considerable en la votació a escala nacional.

La situació ha escalat quan Trump ha dit que el Partit Llibertari l'hauria de nominar a ell candidat a president. Davant dels crits de rebuig, ha desafiat el públic: "Si voleu perdre, no ho feu i continueu rebent el 3% cada quatre anys", ha dit, referint-se al percentatge mitjà que reben els candidats presidencials d'aquest partit.

Els seguidors del partit Llibertari reaccionen al discurs de Trump
Els seguidors del partit Llibertari reaccionen al discurs de Trump (EFE/Will Oliver)

Al discurs que ha fet al Washington Hilton, el republicà també ha dit que alliberaria els participants de l'assalt al Capitoli del 6 de gener si és elegit. El moment més aplaudit va ser quan va prometre commutar la sentència de Ross Ulbricht, condemnat a cadena perpètua com a responsable d'un mercat il·legal d'internet anomenat Silk Road.

També ha carregat contra el president dels Estats Units, Joe Biden, i contra el Departament de Justícia i l'FBI i ha promès que, si guanya, acomiadarà funcionaris de l'agència.  


S'acosta el veredicte del jurat

Tot això ha passat poc abans de començar una setmana clau al seu judici penal que va començar el 15 d'abril, el primer fet mai a un expresident dels Estats Units. En plena campanya per tornar a la Casa Blanca, el judici ha revisat si la manera com hi va arribar el 2016 s'ajusta a llei.

Acabada la fase dels testimonis i un cop Trump ja ha decidit que no declararà, les parts han d'exposar els arguments finals davant del jurat.

Si tot va com està previst, a mitja setmana els dotze ciutadans que formen el jurat començaran a deliberar sobre si Trump és culpable o innocent, després d'haver escoltat, entre altres, el que ha explicat Stormy Daniels. L'exactriu porno hauria rebut diners a canvi de no fer pública una relació que l'hauria pogut perjudicar mentre feia campanya per a les eleccions de 2016.

En aquest judici s'ha de determinar si Trump va cometre delictes relacionats amb el pagament de 130.000 dòlars a Stormy Daniels, com explica la corresponsal de TV3 a Washington, Lídia Heredia, en aquest vídeo:

ARXIVAT A:
Estats UnitsTrump
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut