El setmanari alemany avança en la seva edició digital les prioritats en espionatge nord-americanes.
El setmanari alemany avança en la seva edició digital les prioritats en espionatge nord-americanes.
Berlín

Washington considera països com Alemanya i França objectius de rang mitjà a espiar

El rotatiu alemany "Der Spiegel" publica noves revelacions extretes dels documents que va filtrar l'exanalista de la CIA Edward Snowden en què es fixen les prioritats d'intel·ligència dels Estats Units. Espanya està situada a la banda baixa de l'escala.

RedaccióActualitzat
Noves revelacions en relació amb els documents de l'Agència Nacional de Seguretat (NSA) nord-americana filtrats per l'exanalista de la CIA Edward Snowden. Les publica el diari alemany "Der Spiegel" i apunten que països com Alemanya i França són objectius de rang mitjà a espiar. Altres estats membres de la Unió Europea, com Espanya o Itàlia, són menys prioritaris per als Estats Units, mentre que la Xina, Rússia, l'Iran, el Pakistan, Corea del Nord i l'Afganistan són de màxim interès.

"Der Spiegel" publica un document intern de la NSA d'abril del 2013 en què es fixen les prioritats en intel·ligència dels Estats Units segons una escala que va de l'1 al 5.

En aquest sentit, els documents constaten que la Unió Europea és un objectiu de prioritat 3 per l'espionatge cibernètic nord-americà en qüestions com la política exterior, l'estabilitat econòmica o l'anàlisi dels riscos financers. Segons el rotatiu alemany, la llista confirmaria les informacions d'uns mesos enrere, segons les quals els serveis d'intel·ligència nord-americans van espiar delegacions de la Unió Europea i l'ONU a Washington i Nova York.

En la banda de prioritats màximes, qüestions com l'exportació d'armes i el comerç internacional estan en posició 4; els ciberatacs estan tipificats com a nivell 5.
 
Anar al contingut