Rocío Monasterio, candidata de Vox a la Comunitat de Madrid
Madrid

Vox anuncia un acord amb el PP per governar a la Comunitat de Madrid

La candidata de Vox Rocío Monasterio signa un pacte amb la candidata del PP Isabel Díaz Ayuso i espera que Cs "s'hi sumi"

RedaccióActualitzat


La formació d'extrema dreta Vox ha anunciat que ha signat un acord "in extremis" amb el Partit Popular per governar a la Comunitat de Madrid. La candidata de Vox, Rocío Monasterio, ha assegurat, quan ha anunciat el pacte amb la candidata de PP, Isabel Díaz Ayuso, que Ciutadans ha de decidir "si s'hi vol sumar o no". Segons Monasterio, el candidat taronja, Ignacio Aguado, s'ha negat a signar el pacte i ha abandonat la taula de negociació.

 

"Hem signat un acord per governar amb el PP que inclou les posicions a la mesa de l'Assemblea de Madrid i, evidentment, les posicions de govern, conselleries, ens.... en proporció amb els escons que tenim, com és lògic."

 

Monasterio ha explicat que en la reunió d'aquest dimarts han signat un document que recull que Vox entrarà al govern de la Comunitat de Madrid en funció de la proporcionalitat de vots aconseguits a les eleccions del 26M (PP 30 escons, Cs 26 i Vox 12).

L'Assemblea de Madrid estarà presidida per Ciutadans, i Vox hi tindrà una de les vicepresidències. Aquestes dues formacions, juntament amb el PP, han votat aquest migdia perquè el diputat del partit taronja Juan Trinidad sigui el nou president de l'Assemblea de Madrid.


El "pacte de la vergonya"

El candidat de Més Madrid a la presidència de la comunitat, Íñigo Errejón, ha anunciat que recorrerà al Tribunal Constitucional l'acord entre el PP, Ciutadans i Vox per la mesa de l'Assemblea de Madrid, on el seu partit ha quedat fora. A la xarxa, Errejón ha titllat l'acord de "pacte de la vergonya". Més Madrid va aconseguir el 15 per cent dels vots a les eleccions autonòmiques del 26M i aspirava a la vicepresidència de la mesa.

 

 

ARXIVAT A:
Eleccions autonòmiques 26MVoxPPComunitat de Madrid
Anar al contingut