Errejón portarà al Constitucional el pacte a la Mesa de l'Assemblea de Madrid
Juan Trinidad, després de ser elegit president de la cambra madrilenya

Errejón portarà al Constitucional el pacte a la Mesa de l'Assemblea de Madrid

Más Madrid considera que el pacte de dretes que els ha deixat sense lloc a la Mesa vulnera la representativitat recollida a l'Estatut de la comunitat

Quim BalaguerActualitzat

El candidat de Más Madrid a la presidència de la Comunitat, Íñigo Errejón, ha anunciat que el seu partit recorrerà al Tribunal Constitucional l'acord entre el PP, Ciutadans i Vox per a la Mesa de l'Assemblea de Madrid.

 

 

Després de les votacions d'aquest dimarts en el ple de constitució de la cambra regional, el president de la Mesa serà el diputat de Ciutadans Juan Trinidad. La vicepresidència primera queda en mans de Paloma Adrados, del PP; la segona serà per a Diego Cruz, del PSOE, i la tercera per al parlamentari de Vox José Ignacio Arias Moreno.

 

 

Más Madrid aspirava a una de les vicepresidències, però la seva candidata s'ha vist superada pel pacte dels partits del bloc de la dreta. Errejón l'ha definit com "el pacte de la vergonya" i d'intent d'"emmordassar la Mesa de l'Assemblea":

 

"El PP i Ciutadans i Vox han arribat a un acord per donar-li a l'extrema dreta allò que no li van donar les urnes. D'aquesta manera han aconseguit una Mesa emmordassada que no representa la proporcionalitat del que van votar els madrilenys. Això atemptat contra l'Estatut d'autonomia de la Comunitat que diu que la representació a la Mesa serà proporcional als vots rebuts. I ara ens trobem que Vox, amb un 9% dels vots, té un lloc a la Mesa, i Más Madrid, que va tenir el 15%, no hi té cabuda. És una estafa democràtica i per això anirem al Tribunal Constitucional i estem segurs que ens donarà la raó."

 

Errejón també ha carregat contra el PSOE, al qual ha acusat de "falta de generositat":

 

"En previsió que això passés, li vam dir al PSOE que potser necessitaríem una mica de generositat per assegurar una Mesa plural i més progressista. El PSOE va dir que no i ara hem de lamentar la seva falta de generositat."

 

La vicepresidència tercera que tindrà el diputat de Vox a la Mesa de l'Assemblea de Madrid representa la primera entrada de la formació d'ultradreta als òrgans de govern d'una institució.

 

 

ARXIVAT A:
Comunitat de MadridCsVoxPP
Anar al contingut