Vox i el PP han facilitat la presidència de l'Assemblea de Madrid a Juan Trinidad, de Ciutadans (EFE)
Vox i el PP han facilitat la presidència de l'Assemblea de Madrid a Juan Trinidad, de Ciutadans (EFE)

Ciutadans aconsegueix presidir l'Assemblea de Madrid a canvi d'un lloc per a Vox

L'acord de PP, Cs i Vox converteix en vicepresident tercer de la Mesa el diputat de la formació d'extrema dreta José Ignacio Arias Moreno

RedaccióActualitzat

El Partit Popular, Ciutadans i Vox controlaran la Mesa de l'Assemblea de Madrid. Les tres formacions han votat conjuntament aquest migdia perquè el diputat del partit taronja Juan Trinidad sigui el nou president de l'Assemblea de Madrid.

Ha estat durant el ple de constitució de la cambra madrilenya. El nou president ha aconseguit 68 vots enfront dels 64 en contra del PSOE, Més Madrid i Unides Podem, que s'han decantat per la candidata proposada pels socialistes, Pilar Llop. La votació ha estat secreta i en urna, com marca el reglament de la cambra madrilenya.

L'acord entre les tres forces de la dreta ha fet vicepresident tercer de l'Assemblea el diputat de Vox José Ignacio Arias Moreno, que ocupava el número 13 de la llista del seu partit. A l'últim moment es va convertir en diputat després de la renúncia del número dos per motius de salut. La vicepresidència primera l'ha obtingut Paloma Adrados, del PP, i la segona, Diego Cruz, del PSOE.

 

La candidata del PP, Isabel Díaz Ayuso, es perfila com a possible presidenta de la comunitat madrilenya (EFE) 


L'elecció del diputat d'extrema dreta Arias Moreno com a vicepresident tercer certifica el pacte entre populars, Ciutadans i Vox per controlar la Mesa de la cambra i apunta cap a un possible acord per a la presidència de la Comunitat de Madrid. La candidata del PP, Isabel Díaz Ayuso, es perfila com a possible presidenta. Hi entraria Ciutadans i cal veure quin paper hi tindria Vox, que no descarta demanar conselleries. La data límit per al ple d'investidura és l'11 de juliol. 


Acord "in extremis" entre PP, Cs i Vox

Poc abans del ple de constitució de la cambra, la candidata de Vox a la Comunitat de Madrid, Rocío Monasterio, es reunia amb el seu homòleg de Ciutadans, Ignacio Aguado, per concretar l'acord a tres bandes. I Monasterio ho avançava a la COPE:

"Hi ha un preacord que es plasmarà aquest matí i que és un primer pas que reflectirà el que passarà en altres meses en paral·lel."

 

Rocío Monasterio votant durant el ple de l'Assemblea de Madrid (EFE) 


Rocío Monasterio ha lamentat que s'hagi perdut temps per concretar el pacte i ha assenyalat que Cs "s'haurà d'oblidar de la mica de fàstic que tenia per asseure's a firmar acords". "Ho hauran d'oblidar tot i retrocedir en les seves posicions", ha remarcat la candidata madrilenya de Vox.

Des del PP, el seu secretari general, Teodoro García Egea, avançava també, en una entrevista a EsRadio, que les tres formacions havien arribat a una entesa que "reflecteix" el resultat dels comicis en aquestes comunitats autònomes.

"En principi, les meses dels dos Parlaments tindran majoria de centredreta, que no és més que el resultat del 26 de maig."

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 26MEleccions autonòmiques 26MVox
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut