"Volem treballar": els restauradors protesten indignats per les noves restriccions

A tot Catalunya són 44.000 els establiments que avui ja no han pogut obrir i reclamen un pla d'ajudes més ampli del que s'ha ofert fins ara

RedaccióActualitzat

Protesta del gremi de la restauració pel tancament de 15 dies que els obliga a fer el govern català. El sector, fortament castigat, assegura que aquesta nova restricció els portarà a la ruïna. La Pimec ho ha xifrat amb 780 milions d'euros de pèrdues.

A la plaça Sant Jaume de Barcelona, un miler de restauradors i comerciants s'han manifestat contra les mesures. L'ambient ha estat reivindicatiu, tot i que en algun moment s'han llençat ous a la faça de l'Ajuntament i del Palau de la Generalitat.
 

La porta de l'Ajuntament de Barcelona, amb restes d'ous i plats, després de la protesta dels restauradors
La porta de l'Ajuntament de Barcelona, amb restes d'ous i plats, després de la protesta dels restauradors (ACN/Marta Casado Pla)

La convocatòria ha comptat amb el suport d'entitats com el Gremi de Restauració, Barcelona Comerç, Foment, Pimec, que s'han unit per reclamar mesures que compensin les pèrdues que haurà d'afrontar el sector i que, segons denuncien, no es poden solucionar amb els 40 milions d'euros oferts pel govern. Els concentrats han cridat consignes com "Volem treballar", "La restauració no és el problema" o "Govern, dimissió".

A Tortosa, el sector de la restauració i l'hostaleria de l'Ebre s'ha concentrat a les portes de la delegació del govern. L'associació d'empresaris d'hostaleria de Tortosa i el sector ha fet una crida a participar en una cassolada.
 


44.000 establiments afectats

A tot Catalunya són 44.000 els establiments que ja no han pogut obrir. És l'estimació que fa el Gremi Empresarial d'Hostaleria de Terrassa i Comarca, que agrupa mig miler de propietaris de les comarques de Barcelona, Tarragona i Lleida. Asseguren que el pla d'ajudes de 40 milions d'euros és del tot insuficient i que altres sectors com el dels hotels també patiran conseqüències.

Tot i la indignció, la majoria de locals han abaixat la persiana, complint les restriccions. A partir d'avui, només podran oferir menjar i beure per emportar-se.

 

Dijous a la nit eren molts els bars i les terrasses que estaven plens, en previsió que no s'hi pugui tornar en molts dies. Les cuines dels restaurants treien fum i se servien els últims sopars. A les 12 de la nit abaixaven la persiana amb molts dubtes sobre quan podran tornar a obrir.
 

La majoria de propietaris que han apujat la persiana ofereixen esmorzars i dinars per emportar-se.

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut