José Manuel Villarejo
L'excomissari José Manuel Villarejo en una imatge d'arxiu (EFE)

El jutge dicta llibertat per a Villarejo arran d'una petició de Fiscalia Anticorrupció

Una picabaralla entre Fiscalia i Audiència Nacional per la gestió del cas Tàndem ha acabat afavorint l'excomissari

RedaccióActualitzat

El jutge de l'Audiència Nacional Manuel García Castellón ha decidit aquest dimecres deixar en llibertat l'excomissari de la Policia Nacional José Villarejo, que està en presó provisional des de fa més de 3 anys.

Ho havia demanat al jutge aquest mateix dimecres la Fiscalia Anticorrupció després de tot un seguit de peticions que l'Audiència Nacional li havia denengat.

La Fiscalia ha demanat la llibertat perquè el pròxim judici Villarejo no el té fins al desembre, sobre tres peces del cas Tàndem, quan ja hauria complert més de 4 anys de presó preventiva, al novembre, i hauria d'haver quedat en llibertat sense possibilitat de mesures cautelars.




Llibertat per 3 peces, presó per les altres 30

En l'escrit, la Fiscalia ha demanat que se li imposi una mesura rigorosa, que comparegui diàriament, a més de retirar-li el passaport i se li prohibeixi sortir d'Espanya, i el jutge s'hi ha avingut.

Això ha estat després que la sala penal de l'AN decidís la llibertat de Villarejo per aquestes tres peces, malgrat que el manté a presó per la resta de 30 peces separades pendents de judici.

La Fiscalia havia presentat recurs per aquesta decisió, però l'hi han rebutjat, i per això ha optat per demanar que el deixin en llibertat.

Acusacions creuades

La picabaralla té l'origen en la voluntat de la Fiscalia que jutgessin i sentenciessin Villarejo abans que s'acabessin els 4 anys de presó preventiva, però l'AN no li havia fet cas.

Havia al·legat que no tenia dates disponibles abans de desembre per fer el judici, i per això va decretar la llibertat per les 3 peces, cosa que Fiscalia va considerar "precipitat" i "improcedent".

L'AN va respondre que "és públic i notori" que continuarà a la presó per la resta de peces. Malgrat aquesta afirmació, finalment han decidit deixar-lo en llibertat.

Anticorrupció s'havia queixat que l'AN hagués decretat la llibertat de Villarejo per les tres peces que es jutjaran al desembre, perquè així deixava de ser un judici preferent.

La defensa de Villarejo s'ha mostrat sorpresa per la petició de la Fiscalia, i ha dit que estava convençuda que optaria per demanar que el tinguessin en presó preventiva fins al novembre.

 

Villarejo
Villarejo (CCMA)
ARXIVAT A:
José Manuel Villarejo
Anar al contingut