Grec 2006

"Vells temps" (Old Times), de Harold Pinter

Direcció: Rosa Novell Intèrprets: Víctor Pi, Rosa Novell, Rosa Renom Il·luminació: Albert Faura (A.A.I) Espai escènic: Sebastià Brosa Vestuari: Mercè Paloma Ajudant de direcció: Ivan Beltran Una coproducció de Festival de Barcelona Grec, Sala Muntaner i Generalitat de Catalunya - Institut Català de les Indústries Culturals.

Actualitzat

"Deeley i Kate, una parella que viu aïllada, rep la visita d'Anna, una antiga amiga de la dona amb la qual, a Londres, als vells temps, va compartir pis, il·lusions i aventures intel·lectuals, potser sentimentals. Al llarg de la nit es barregen el passat i el present, el que va passar i el que podria haver passat, la realitat i el desig. "Vells temps" (Old Times) es va publicar el 1971 i l'1 de juny del mateix any la va estrenar a Londres la Royal Shakespeare Company i l'Aldwych Theatre, dirigida per Peter Hall i interpretada per Colin Blakely, Dorothy Tutin i Vivien Merchant." Rosa Novell .

Considerada una obra mestra de la literatura del segle XX, "Vells temps" és, per molts, la millor de les obres de Pinter. Els seus treballs neixen d'una imatge visual molt poderosa. Ambientats sovint en una habitació, són peces que mostren personatges vulnerables, amenaçats per un món exterior inquietant i enigmàtic, que lluiten per ser ells mateixos, per sobreviure en una societat hostil. A "Old Times" Pinter desenvolupa un del seus temes preferits: l'abús i la intimidació que pateixen els fràgils, els passius. Inquietant, bella, poètica, "Old Times" és una reflexió fascinant sobre el desig, sobre la passió, sobre la lluita per posseir l'altre.

Premi Nobel de Literatura 2005 i Premi Europa 2006, Harold Pinter és un dels grans autors teatrals del segle XX. Nascut l'any 1930 a Hackney, un barri obrer de l'East End londinenc, Pinter va estrenar la seva primera obra teatral, "The Birthday Party", el 1958; la peça, considerada ara un clàssic, va estar en cartell només una setmana, víctima d'una crítica que la va atacar amb gran hostilitat. Dos anys més tard la seva segona obra, "The Caretaker", va resultar igualment polèmica però va suposar, per primera vegada, el reconeixement del talent de l'autor. A partir d'aleshores la carrera de Pinter s'enlaira definitivament escrivint, dirigint i treballant a favor dels drets humans.

Lloc: Sala Beckett
Horari: dc. a ds.: 22 h; dg.: 19 h
Espectacle en català
Preu: 15 euros

Anar al contingut