Manifestacions a tot Espanya per reclamar la derogació de la LOMCE

Estudiants, mestres i pares han sortit al carrer en la tercera protesta general contra la reforma educativa del PP, encara en vigor, i també contra les retallades en educació

RedaccióActualitzat

La comunitat educativa al complert s'ha mobilitzat avui en una jornada de vaga a escoles, instituts i universitats. Aquest migdia milers d'estudiants, mestres i pares s'han manifestat per diferents ciutats de Catalunya i d'Espanya, per reclarmar la derogació de la LOMCE i que es faci marxa enrere en les retallades. 

La de Barcelona ha estat una de les més nombroses. La Guàrdia Urbana ha xifrat els assistents en 7.500 i els organitzadors en 10.000. 

El seguiment de la jornada de vaga

Segons el Departament d'Ensenyament, a Catalunya, només un 2,5% dels docents han seguit l'aturada. A Espanya, el ministre d'Eduacació, Íñigo Méndez de Vigo, també ha destacat que el seguiment havia estat mínim. 

Segons el Sindicat d'Estudiants, la vaga, però, ha estat "massiva i històrica" entre els alumnes de l'educació pública amb una incidència mitjana de "més del 90%, especialment a Andalusia, Catalunya, la Comunitat Valenciana i Madrid".

 

Aquesta jornada d'aturades l'ha convocada la Plataforma Estatal per a l'Escola Pública, integrada per estudiants, pares d'alumnes i docents. Els principals sindicats també hi han donat suport.

Els sindicats no confien en la subcomissió al Congrés que treballa per un nou pacte educatiu. Temen que acabi sent un pacte polític, perquè no hi ha cap representant del món de l'educació. 

Es tracta de la tercera vaga general de l'ensenyament des que governa el PP.

El MUCE s'ha afegit a la convocatòria

El Marc Unitari de la Comunitat Educativa, MUCE, que agrupa el gruix de sindicats de mestres i professors i els sindicats i associacions d'estudiants, de pares i de renovació pedagògica de Catalunya, s'ha afegit a la convocatòria d'aquesta vaga, que demana la derogació "immediata" de la llei educativa vigent.

Segons han explicat els responsables del MUCE, aquesta derogació és imprescindible perquè es pugui aconseguir un pacte en les polítiques educatives. La vaga també reclama que es redueixin les ràtios a les aules, que s'eliminin les revàlides i les proves d'avaluació externa, i que es retorni a la comunitat educativa un paper central.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut