Sant Celoni

Usuaris de Renfe es neguen a ensenyar el bitllet per l'encariment de les tarifes

Un tren de la línia Girona-Barcelona ha estat més de 40 minuts aturat a Sant Celoni perquè un grup d'usuaris s'ha negat a ensenyar el bitllet com a mesura de protesta per l'encariment de les tarifes, l'empitjorament del servei i l'increment del temps de viatge a causa de les obres del TGV. Ha estat el primer dia que protagonitzaven una acció de protesta que pensen repetir diàriament.

Actualitzat
Un grup d'usuaris de Renfe ha decidit negar-se a ensenyar el bitllet a partir d'aquest dilluns en senyal de protesta per l'"empitjorament" del servei, l'increment del temps de viatge derivat de les obres de l'AVE i l'encariment "abusiu" de les tarifes. Un dels promotors d'aquesta acció, Marià Torrent, ha explicat que són un col·lectiu que es coneix perquè fa el mateix trajecte des de fa anys i comparteix els mateixos problemes amb Renfe.

El col·lectiu ha redactat un comunicat en què expliquen que, si els viatgers de Rodalies tenen compensacions econòmiques pels retards, els usuaris de mitjana distància han de tenir els mateixos drets. Entre les seves queixes, assenyalen que les màquines de venda automàtica de l'estació de Girona no funcionen, que tenen poca varietat d'abonaments i que quan arriben els turistes amb maletes a l'estiu hi ha menys trens. També protesten per la "passivitat" de l'Ajuntament de Girona davant de la pèrdua de places d'aparcament.

40 minuts d'aturada el primer dia

El primer dia de protesta d'aquests ususaris ha provocat que el tren estigués aturat durant 40 minuts a l'estació de Sant Celoni. I és que quan els passatgers s'han negat a ensenyar el bitllet, el revisor ha aturat el tren i ha avisat els Mossos d'Esquadra per obligar els usuaris a mostrar el bitllet, ja que, "en cas contrari, és com si viatgessin sense bitllet i haurien de baixar del tren", han explicat des de Renfe.

La companyia ha informat per megafonia que el tren s'havia aturat perquè estaven esperant "les forces de seguretat", segons ha afirmat una usuària del tren. Cap a tres quarts de vuit el comboi ha reprès la marxa cap a Barcelona amb tres quarts d'hora de retard. Des de Renfe han desvinculat aquest incident de la pujada de tarifes "perquè fa un mes que es van apujar" i, respecte a la modificació dels horaris per les obres del TGV, han dit que "no es pot fer cap altra cosa" i que "s'hi han vist obligats".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut