Barcelona

Uns 500 funcionaris de la UPC es concentren al rectorat contra les retallades

Uns 500 funcionaris de la Universitat Politècnica de Catalunya han protestat al rectorat contra les retallades. Professors i administratius han irromput i han impedit la reunió del Consell de Govern de la UPC que havia d'aprovar l'increment de 18 a 21 els càrrecs de confiança del centre. Els funcionaris critiquen que, mentre s'acomiada personal interí, els càrrecs de confiança, que cobren uns 90.000 euros l'any, augmenten.

Actualitzat
La protesta d'aquest dimecres dels professors associats i estudiants de la Universitat de Barcelona ha donat pas aquest dimecres a una protesta similar contra les tisorades, però, a la Universitat Politècnica de Catalunya.

Unes 500 persones, entre personal administratiu i professors de la UPC, s'han concentrat al rectorat i han fet una marxa fins al lloc de la reunió del Consell de Govern i han impedit que se celebrés.

Els manifestants han protestat per les retallades universitàries, pels acomiadaments de personal interí i perquè en aquesta reunió hi havia prevista l'aprovació de tres alts càrrecs més de confiança, fet que, de moment, s'ha aturat. De càrrecs de confiança n'hi ha 18, la majoria dels quals cobren uns 90.000 euros anuals.


Anar al contingut