Xile

Uns 4.000 evacuats en entrar en erupció el volcà Chaitén a Xile

Al sud de Xile ha entrat en erupció el volcà Chaitén que ha fet evacuar 4.000 residents de la zona més pròxima. De moment, per tercer dia consecutiu, el volcà està expulsant molta cendra, que s'estén uns dos quilòmetres. Per sort, les pluges de la Patagònia estan reduint la cendra i la visibilitat millora. En l'evacuació, una persona gran ha mort. Feia milers d'anys que aquest volcà no estava actiu.

Actualitzat

Les pluges a la Patagònia argentina han permès reduir la cendra que expulsa el volcà i la visibilitat a la zona millora. Amb tot, les autoritats xilenes mantenen l'alerta a la zona perquè, tot i que el volcà es manté estable, "no es pot descartar una activitat major".

Les autoritats han enviat quatre plantes de tractament i dos camions amb 30.000 litres d'aigua potable a Esquel, on ha caigut molta cendra.

L'erupció ha provocat l'evacuació de la població de Chaitén, un petit poble de 4.000 habitants situat a 1.220 quilòmetres al sud de Santiago de Xile i a 10 quilòmetres del volcà del mateix nom, a només 960 metres d'alçada.

La pluja de cendra també ha provocat el tancament de les escoles, la reprogramació de vols, la suspensió d'activitats turístiques, un increment de les consultes als centres de salut per irritacions oculars i problemes respiratoris i la distribució de mascaretes.

Per la seva banda, els veïns afectats continuen retirant la pols acumulada en els sostres per evitar que la cendra torni a dispersar-se a l'aire.

Anar al contingut