Les germanes bessones Amy Khvitia i Ano Sartania s'han retrobat gràcies a TikTok
Les germanes bessones Amy Khvitia i Ano Sartania s'han retrobat gràcies a TikTok (Nordskov Media)

Unes bessones georgianes separades en néixer es retroben gràcies a un vídeo a TikTok

Les germanes, que viuen a Geòrgia, van ser venudes il·legalment en néixer i gràcies a un programa de televisió i un vídeo a la xarxa social es van retrobar

RedaccióActualitzat

Unes bessones georgianes que van ser venudes per separat en néixer s'han retrobat gràcies a TikTok. Les germanes Amy Khvitia i Ano Sartania es van reunir l'any 2021, però l'Amy va veure per primer cop la seva germana l'any 2014, quan vivia amb la seva àvia a prop del mar Negre.

Un vespre s'estava mirant el programa "Geòrgia té talent" i va quedar-se glaçada en veure una noia clavada a ella que ballava "jive" davant dels jutges, segons ha explicat a la BBC.

Amics i coneguts van trucar a la seva mare per demanar-li per què la seva filla estava ballant a la televisió amb un nom diferent, però quan l'Amy va demanar-li per la casualitat, ella va treure-li importància al tema al·legant que tothom té un doble en alguna part del món.

Set anys més tard, Ano Sartania va topar-se amb el vídeo d'una noia que, sospitosament, s'assemblava molt a ella. Al clip, Amy apareixia perforant-se la cella per dur un pírcing.

L'Ano va posar-se com a objectiu trobar aquella noia. A través d'un grup de WhatsApp dels companys de la universitat les van connectar a través de Facebook.

L'Amy va saber que aquella noia era la mateixa que ella havia vist ballant a la televisió i que havia estat buscant durant "molt de temps".

Van decidir trobar-se i, en veure que eren idèntiques, van acordar plantejar a les respectives famílies què havia passat.

La història que se'n va derivar, d'aquestes converses, és que les germanes van ser adoptades separadament poques setmanes després d'haver nascut al ja desaparegut l'hospital maternitat de Kirtskhi l'any 2002.

Les famílies expliquen que no sabien de l'existència de l'altre bessona i que els responsables de l'hospital els van assegurar que eren bebès rebutjats i que havien de pagar per endur-se'ls a casa.

@sartaniaanoo

Dumb and dumber

♬ Friesenjung - Joost & Ski Aggu

D'ençà del seu retrobament, les germanes també s'han vist amb la seva mare biològica, Aza, resident a Alemanya i que afirma que va caure en coma quan va donar a llum. Quan es va despertar li van explicar que les filles havien mort. L'Ano i l'Amy també han descobert que tenen tres germans més, Lana, Anna i Nika.

Amy i Ano són un exemple del mercat negre de bebès que hi ha hagut durant anys.

L'any 2002, el govern georgià va iniciar una investigació sobre aquest període fosc de tràfic d'infants i l'any 2005 va canviar la legislació sobre adopcions. Un any més tard també van endurir les lleis de tràfic de persones.

ARXIVAT A:
Xarxes socials
Anar al contingut