Barcelona

Una detinguda als escorcolls a Barcelona per atracaments a bancs alemanys

Arran d'una ordre internacional, els Mossos registren un bloc okupat al barri de la Salut i dos immobles més, l'un a Gràcia i l'altre al Carmel

RedaccióActualitzat

Operació dels Mossos d'Esquadra a Barcelona, arran d'una comissió rogatòria internacional. La policia ha detingut de moment una dona als escorcolls que s'han fet en tres immobles okupats de la ciutat. Un dels registres s'ha fet al número 59 de l'avinguda Coll del Portell, al barri de la Salut del districte de Gràcia. Es tracta d'un edifici okupat des de fa més de 20 anys. Els agents han registren també el número 5 del carrer Ros de Olano, al mateix districte, i un altre immoble del carrer dels Agudells, al barri del Carmel.

La policia busca persones vinculades a uns robatoris fets a Alemanya mitjançant els quals els presumptes autors n'haurien obtingut grans quantitats de diners en metàl·lic. Els atracaments els feien intimidant els treballadors i els clients dels bancs amb armes de foc, els retenien i els lligaven, segons informa la Conselleria d'Interior. La investigació està sota secret de sumari. L'operació policial continua oberta.

La dona arrestada, sobre la qual pesava una ordre europea de detenció promoguda des d'Alemanya, té 35 anys, és de nacionalitat italoaustríaca i passarà les pròximes hores a disposició de l'Audiència Nacional perquè es practiquin els tràmits corresponents amb les autoritats judicials alemanyes.

Agressió a un càmera de televisió

Un càmera de BTV ha estat agredit mentre cobria la informació del registre al carrer Ros de Olano. N'ha informat la mateixa cadena de televisió amb un tuit dels fets:


Segons BTV, un grup de persones concentrades als voltants de la casa okupada han agredit el càmera, li han esquinçat la camisa i li han pres l'equip de gravació. El reporter ha hagut de refugiar-se en una farmàcia per fugir dels agressors.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut