Els treballadors en vaga, amb una pancarta on es llegeix: "L'Ajuntament paga, Imes Api acomiada"
Els treballadors d'Imes Api estan en vaga des de dilluns en contra de l'ERO
Barcelona

Una apagada en alguns barris de Barcelona revela una lluita contra un ERO que els afectats creuen injustificat

Els treballadors de l'empresa encarregada de l'enllumenat públic dels barris de Sant Martí, Sant Andreu i Nou Barris, que aquesta setmana han estat a les fosques per un presumpte sabotatge, denuncien que la companyia no té pèrdues a Barcelona.

Televisió de CatalunyaActualitzat
Els 67 treballadors de l'empresa encarregada del manteniment de l'enllumenat públic de Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí, a Barcelona, estan en vaga des de dilluns per protestar contra un expedient de regulació temporal que deixaria onze treballadors sense feina durant sis mesos.

Asseguren que l'empresa, propietat de l'empresari madrileny Florentino Pérez, no té pèrdues a Barcelona i per això s'oposen que les mesures hagin de repercutir en ells. Imes Api gestiona l'enllumenat públic a diferents ciutats espanyoles i en algunes sí que té pèrdues.

El conflicte laboral ha derivat en quatre acomiadaments disciplinaris per una suposada manipulació de diversos quadres elèctrics que han deixat alguns carrers de Barcelona a les fosques. Ara, a més de protestar contra l'expedient d'ocupació, els treballadors demanen la readmissió dels acomiadats, a qui creuen que s'ha fet fora de manera injustificada.

Els treballadors temen que l'expedient temporal de regulació es converteixi en un expedient definitiu i afecti el 50% de la plantilla. Demanen a l'Ajuntament que faci de mediador, però el consistori ja ha dit que no li correspon entrar en aquest conflicte. Aquest dissabte no ha estat possible contactar amb l'empresa.

Anar al contingut