Muhammad Hassan va morir en un accident a uns 400 metres del cim del K2 (Pxfuel)

Un xerpa mor al K2 mentre desenes d'escaladors li passen per sobre

L'alpinista noruega Kristin Harila ha estat acusada de no haver-lo ajudat per poder aconseguir un nou rècord mundial

Les imatges gravades per alguns alpinistes mostren com desenes de persones passen per sobre del cos d'un xerpa sense intentar ajudar-lo. Les autoritats del Pakistan investiguen la mort de Muhammad Hassan, que va caure quan pujava al K2, la segona muntanya més alta del món després de l'Everest i considerada una de les més difícils d'escalar.

Segons han declarat alguns companys, l'home estava arreglant una corda quan només faltaven uns 400 metres per arribar al cim quan va caure pel que es coneix com a coll d'ampolla.

L'alpinista noruega Kristin Harila, que ha aconseguit el rècord com la més ràpida a escalar tots els cims per sobre dels 8.000, estaria entre les persones que haurien ignorat el cos del xerpa mort. Alguns mitjans l'han acusat d'estar més preocupada d'aconseguir un altre rècord que d'ajudar-lo, cosa que ella ha negat.

Les imatges que ara han circulat per les xarxes socials són del 27 de juliol.

 

L'alpinista noruega, que ha rebut crítiques molt dures, ha assegurat que el seu equip va fer "tot el que va poder per salvar el Hassan, però que les condicions eren massa perilloses per moure'l".

Al seu compte d'Instagram ha publicat la seva versió, on explica que el seu càmera, el Gabriel, es va quedar amb el Hassan, compartint el seu oxigen i aigua calenta amb ell, fins que una hora després va haver de marxar perquè necessitava "més oxigen per a la seva pròpia seguretat".

Kristin Harila lamenta la mort del Hassan, de 27 anys, que deixa una dona, tres fills i la seva mare, critica que es publiquin imatges i demana respecte per la família i contribucions a un fons d'ajuda.


Amb la seva guia nepalesa Tenjin Sherpa, Kristin Harila va pujar 14 vuitmils en tres mesos i un dia (92 dies), i va arrabassar el 27 de juliol el rècord mundial al britaniconepalès Nirmal Purja.

 

ARXIVAT A:
Pakistan
Anar al contingut