La mesquita imperial de Lahore, capital de la província del Punjab, al Pakistan. (Foto: Wikimedia)
La mesquita imperial de Lahore, capital de la província del Punjab, al Pakistan. (Foto: Wikimedia)
Islamabad

Un tribunal pakistanès condemna a mort un matrimoni cristià per injúries a Mahoma

Una parella cristiana al Pakistan ha estat sentenciada a la pena capital per blasfèmies en un missatge que haurien enviat a un imam

RedaccióActualitzat

Un tribunal de l'est del Pakistan ha condemnat a mort un matrimoni cristià que va enviar un SMS a un imam en què s'injuriava Mahoma. La llei pakistanesa condemna amb la pena capital a qui professa insults cap al profeta. Al Pakistan, però, existeix una moratòria no escrita i per tant és poc probable que la parella sigui executada.

Shafqat Emmanuel, de la localitat de Gojra, a la regió del Punjab, hauria enviat al juny del 2013 el missatge amb el telèfon mòbil de la seva dona, Shagufta Kausar. L'advocat de la parella, Nadeem Hassan, però, diu que recorrerà la sentència i argumenta que la parella havia denunciat la pèrdua del telèfon un mes abans, però que la policia els havia torturat per obtenir una confessió.

Aquesta nova condemna arriba una setmana després que al març un altre cristià, Sawan Masih, també va ser condemnat a la pena capital per blasfèmies en una conversa que va tenir amb un amic musulmà. Parlaven sobre uns fets que van succeir a la mateixa ciutat de Gojra el 2009, quan es van cremar diverses cases i una església i van morir vuit cristians.

Amb el matrimoni, el nombre de condemnats a mort al Pakistan és de quatre. El 2010 es va donar un altre cas.

La normativa contra la blasfèmia va sorgir durant el període colonial britànic, però les reformes de la dècada dels 80 del dictador Mohamed Zia-ul-Haq van permetre que s'abusés de la llei per perseguir cristians i altres minories. Encara que no existeixen dades oficials, membres de la jerarquia eclesiàstica del Pakistan calculen que hi ha al país uns quatre milions de cristians, que no arriba al 2% de la població.

Anar al contingut