Washington

Un tribunal dels Estats Units declara que les companyies tabaqueres han ocultat els efectes nocius del tabac durant dècades

El Tribunal d'Apel·lacions del districte de Columbia ha confirmat una sentència del 2006 que deia que les companyies tabaqueres han ocultat durant dècades els efectes nocius per a la salut del tabac per vendre més i fer negoci. Les empreses acusades són, entre d'altres, Phillip Morris (Marlboro), Reynolds (Camel) i Brown & Williamson (Lucky Strike).

Actualitzat
A partir d'ara les companyies tabaqueres hauran de retirar les marques "light", "ultralight" o "baix en quitrà", ja que el tribunal considera que el tabac és igual de nociu per a la salut. A més, el tribunal ha constatat que fins i tot hi ha marques "light" que tenen més quitrà que no pas els cigarrets normals. També s'haurà d'especificar als paquets que el tabac crea addicció.

El tribunal nord-americà considera que les companyies tabaqueres "mentien conscients de la falsedat", i per tant els ha negat el recurs que havien interposat per tal de no acatar la sentència. A més, les companyies han negat sempre que l'assumpte ha estat als tribunals que haguessin comès cap tipus de frau.

Es tracta d'una sentència històrica als Estats Units, on les demandes a les companyies tabaqueres són habituals perquè se les acusa de mentir a la població per fer negoci. Aquesta sentència crea una jurisprudència que pot fer mal a aquesta indústria.
Anar al contingut