Els Mossos d'Esquadra van fer detencions a Mataró i Terrassa, i la Policia Nacional, a Granada i Ceuta (Mossos)

Un segrest entre el Prat de Llobregat i Mataró del 2023 acaba amb sis detinguts

Van enxampar els arrestats en tres fases, en una operació conjunta dels Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional a Mataró, Terrassa, Granada i Ceuta

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut sis persones a Mataró, Terrassa, Granada i Ceuta relacionades amb un segrest entre el Prat de Llobregat i Mataró el setembre del 2023.

La investigació, que encara està oberta, s'ha dut a terme en tres fases: les dues primeres detencions es van practicar el mateix dia del segrest, quan van enxampar in fraganti els arrestats a Mataró.

Els fets van passar el 18 de setembre del 2023, quan un grup de persones va segrestar un home al Prat de Llobregat. Després d'haver-lo seguit, el van assaltar quan sortia de comprar en un supermercat.

Després el van traslladar fins a Mataró, on el van mantenir captiu en una casa ocupada que havien condicionat per al captiveri.

La víctima va aconseguir escapar-se i, encara lligada de mans, va ser localitzada per un testimoni a la urbanització Les Sureres, de Mataró. Tenia ferides a les mans, cremades i cops a diverses zones del cos.

Es van activar diverses patrulles de seguretat ciutadana i van detenir dues persones, presumptament relacionades amb els fets. La Unitat de Segrestos dels Mossos es va fer càrrec de la investigació i van acreditar la participació directa dels dos detinguts, que van ingressar a la presó.

L'11 de març es va detenir tres persones més a Terrassa, Mataró i Granada, com a col·laboradors i cooperador, respectivament.
 

El suposat autor material, detingut a Ceuta

Finalment, el 20 de març es va fer una sisena detenció a Ceuta. Els Mossos d'Esquadra havien identificat l'home prèviament i l'havien ubicat al barri d'El Príncipe.

Agents de la Policia Nacional van entrar a casa seva, on diuen que haurien trobat evidències relacionades amb el segrest. Aquest darrer home és el qui creuen que va ser l'autor material del segrest.

A Ceuta i Granada, els arrestos els van fer agents de la Policia Nacional. En aquest cas, són homes de 33 i 31 anys, respectivament.

Segons expliquen els Mossos, els quatre detinguts a Catalunya tenen entre 20 i 41 anys. Els atribueixen delictes de pertinença a organització criminal, lesions, robatori amb violència i participació en un segrest. No tenen antecedents per fets similars.

El segrest s'ha relacionat amb grups criminals i amb deutes relacionats amb el tràfic de drogues internacional. Els detinguts, expliquen fonts policials, acostumen a treballar en xarxa. Són contractats per altres grups criminals i es desplacen per cometre aquest tipus de delictes. 

 

ARXIVAT A:
PolicialMossos d'Esquadra
Anar al contingut