Detingut a Eivissa un fugitiu per un robatori de diamants per valor de 70 milions d'euros a Amsterdam
Moment de la detenció del lladre a Eivissa (EFE/Policia Nacional)

Un robatori de diamants de pel·lícula: el cervell del cop d'Amsterdam, detingut a Eivissa

El lladre, per qui pesava una ordre europea de detenció, està condemnat a 9 anys i mig de presó

RedaccióActualitzat

L'any 2005 un grup d'atracadors va robar diamants per valor de 67 milions d'euros a l'aeroport de Schiphol, a Àmsterdam.

Els lladres es van fer passar per treballadors de l'aerolínia KLM i van assaltar un vehicle blindat que estava enmig d'una pista de màxima seguretat, amb la col·laboració d'almenys un empleat de KLM.

Els lladres van fer servir armes de foc i una gran violència contra les víctimes. El botí mai es va recuperar.

La Policia Nacional ha detingut aquesta setmana a Eivissa un home, de 59 anys, considerat el cervell d'un dels robatoris més grans de la història dels Països Baixos.

Contra el detingut constava una ordre europea de detenció per robatori amb violència i intimidació.


Més jove i més prim

El desembre del 2023, els Països Baixos van donar l'alerta que el fugitiu podia trobar-se amagat a l'illa d'Eivissa. La policia espanyola va començar la recerca i, finalment, l'home va ser localitzat quan sortia del seu domicili.

Després d'una persecució amb cotxe, els agents van aconseguir fer parar el vehicle i el van detenir. L'home presenta ara una aparença més juvenil: està més prim i no es descarta que, fins i tot, s'hagi fet alguna operació d'estètica per canviar el seu aspecte i intentar evitar ser detingut.

9 anys i mig de presó, com a cervell del robatori

L'any 2017 es van detenir, entre Amsterdam i València, set sospitosos, tots ells holandesos.

El detingut va ser sentenciat a 9 anys i mig de presó, però només en va complir tres. Va apel·lar al Tribunal de Cassació i se li va permetre esperar la resolució en llibertat. Quan es va confirmar la sentència, ja havia fugit.

Ara el lladre ha passat a disposició del jutge a l'Audiència Nacional i serà extradit als Països Baixos, on finalment complirà la sentència de presó.

 

ARXIVAT A:
Policia Nacional
Anar al contingut